Festival Jazz čtyř kontinentů přivítá Stingova kytaristu Dominica Millera i zpěvačku Ghaliu Volt

Festival Jazz čtyř kontinentů přivítá Stingova kytaristu Dominica Millera i zpěvačku Ghaliu Volt 

Během první třetiny roku nabídne pražská scéna Jazz Dock tradiční cyklus koncertů hudebníků ze čtyř světadílů. Letošní ročník odstartuje 19. ledna vystoupení bubeníka Jorge Rossyho, festival uzavře 4. března tenorsaxofonista Bob Reynolds.

Pestrou paletu žánrů slibuje každoroční přehlídka Jazz čtyř kontinentů na smíchovské komorní scéně Jazz Dock, která se i tentokrát ponese v duchu moderního jazzu, funku, blues, rocku, R&B či hip-hopu.

O první koncert, který se uskuteční 19. ledna, se postará vibrafonista Jorge Rossy, který je znám především díky spolupráci s triem Brada Mehldaua. V Praze ho doprovodí kvintet složený ze světoznámých jazzmanů, mezi něž se řadí také bubeník Billy Hart.

Bluesové tóny nabídne 24. ledna zpěvačka Ghalia Volt společně s kapelou The Mama’s Boys. Následující večer bude patřit kytaristovi Dominicu Millerovi a jeho skupině, společně představí skladby z čerstvého alba Absinthe.

Začátkem února do hlavního města dorazí mezinárodní neo-soulové uskupení Seba Kaapstad, jež zde zahraje vůbec poprvé. Následující program představí dvě současné jazzové hvězdy. 5. února vystoupí klavírista Marc Copland se svým triem, o pět dní později si diváci budou moci poslechnout melodie Kendricka Scotta.

Multižánrová formace KCL hrající směsici fusion, funku a rocku s prvky elektroniky se v Jazz Docku ukáže 28. února a poslední koncert, který je na programu 4. března, obstará člen slavných Snarky Puppy, tenorsaxofonista Bob Reynolds se svou kapelou.

SEZNAM KONCERTŮ:

19. 1. – JORGE ROSSY VIBEC QUINTET ft. MAARK TURNER & BILLY HART
(USA/ESP)
24. 1. – GHALIA VOLT & MAMA´S BOYS (USA)
25. 1. – DOMINIC MILLER GROUP (ARG)
1. 2. – SEBA KAAPSTAD (ZAF/D)
5. 2. – MARC COPLAND TRIO ft. DREW GRESS & JOEY BARON (USA)
10. 2. – KENDRICK SCOTT ORACLE (USA)
28. 2. – KCL (KRANTZ/CARLOCK/LEFEBVRE) (USA)
4. 3. – BOB REYNOLDS GROUP (USA)

Foto: Facebook Dominic Miller

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!