Valentýn v Rudolfinu? Filmová filharmonie chystá koncert plný romantických filmových melodií

Valentýn v Rudolfinu? Filmová filharmonie chystá koncert plný romantických filmových melodií  

Romantické melodie z filmů napříč žánry v podání symfonického orchestru. To slibuje Filmová filharmonie návštěvníkům svého valentýnského koncertu, který se uskuteční 14. února v pražském Rudolfinu.

Poté co potěšila Filmová filharmonie fanoušky koncertem, během něhož předvedla to nejlepší ze sci-fi žánru, chce spolu s nimi stylově oslavit den zamilovaných. Na své si opět přijdou všichni milovníci filmových soundtracků. A to i ti, kteří Valentýnu příliš nefandí. Program budou tvořit ty nejlepší romantické znělky od skladatelů, jako jsou John Williams, James Horner či Michael Giacchino.

„Nejsem sice člověk, který by vyhledával romantické filmy, ale sestavil jsem program koncertu hudebně jako vždy tak, aby si koncert užili všichni, tedy i posluchači neznalí některých titulů,“ vysvětluje ředitel orchestru Matěj Lehár, který se stará o dramaturgii koncertu. „O slovo se přihlásí symfonická hudba Jamese Homera z filmu Titanic nebo Legenda o vášni, téma z filmu Vzpomínky na Afriku od Johna Berryho nebo krásná suita Michaela Giacchina k oscarovému filmu Vzhůru do oblak. Své zastoupení bude mít i John Williams, od kterého zazní hned několik slavných romantických písní – například z filmů Superman a Star Wars,“ přibližuje. 

Taktovky se opět chopí dirigent Josef Kurfiřt, který dirigoval i zmiňovaný listopadový koncert sci-fi hudby. I v únoru povede mladý energický orchestr složený ze zhruba 90 členů. Filmovou filharmonii tvoří jak profesionální hudebníci, tak absolventi či studenti vysokých hudebních škol. Ve své tvorbě se zaměřuje především na filmovou hudbu a hudbu z herního světa.

Koncert se uskuteční 14. února 2020 v Dvořákově síni pražského Rudolfina. Pro každého návštěvníka bude kromě jedinečného hudebního zážitku připraven i welcome drink, čokoládová pralinka a pro dámy pak i květina.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Valentýn v Rudolfinu? Filmová filharmonie chystá koncert plný romantických filmových melodií Valentýn v Rudolfinu? Filmová filharmonie chystá koncert plný romantických filmových melodií
 

Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!