Hudební novinky, týden #2: Xindl s dobrým skutkem i nové album Poppy

Hudební novinky, týden #2: Xindl s dobrým skutkem i nové album Poppy 

Prázdniny teď už opravdu končí a probouzí se nejen školy a práce, ale i kulturní svět. V hudbě si tento týden můžete vybrat opět z různých koncertů i čerstvých desek.

Diva Baara v Jazz Docku

V úterý vystoupí v Jazz Docku na smíchovské náplavce zpěvačka a textařka Bára Vaculíková, která si říká Diva Baara a kterou můžete znát s uskupení Yellow Sisters či projektu Mateřská.com. Na sólové dráze ji potkáváme od roku 2017, kdy vydala klip Jen pro jednou a pak celé album s hudbou na pomezí popu, jazzu, electro swingu a osobitého písničkářství s výraznými českými texty a důrazem na ženská témata. Ve Foru Karlín pak vystoupila jako host nizozemské elektro swingové zpěvačky Caro Emerald.

Diva Baara vystupuje s kapelou a její koncerty jsou hudebně-vizuální show laděnou do tónů burlesky, kabaretu a swingové tančírny, s doprovodem třeba i vibrafonu.

Xindl pro dobrou věc

Ve čtvrtek i v pátek tento týden zažijí návštěvníci pražského Divadla GONG v Libni speciální akustický koncert Xindla X. Tento oblíbený rapper s kytarou a originální písničkář zahraje na podporu dětského hospice Dům pro Julii. Pokud tedy máte rádi Xindlovy auto-protest-songy, ve kterých kombinuje hip-hopové frázování s folkem, jazzem a blues, a zároveň i rádi uděláte dobrý skutek, není nad čím váhat.

Děda Mládek Illegal Band v Besedě

Malostranská beseda se v sobotu naplní country rockovými melodiemi z repertoáru Ivana Mládka v podání populární skupiny Děda Mládek Illegal Band. Po půl deváté si můžete poslechnout písně nejen jejich, ale i druhé vystupující kapely: powerfolkové kapely z Plzně Masový Hrach. V té figuruje zpěvák, kytarista, hráč na foukací harmoniku a skladatel Petr Hrach.

Nové album zpěvačky Poppy a kompilace Morcheeby

Vlastním jménem Moriah Rose Perreira, americká zpěvačka a skladatelka zvaná Poppy vydává už třetí album. V hudbě se podobá stylu Marilyna Mansona a Melanie Martinez. Nová deska nese název I Disagree.

Tento týden se taky dočkáte třeba dvojalba obsahujícího kompilaci trip hopových hitů kapely Morcheeba. Pod názvem Parts of the Process tak vyjde 30 zásadních skladeb tohoto londýnského tria kolem zpěvačky Skye Edwardsové včetně The Sea, Part Of The Process, Trigger Hippie, World Looking In, Rome Wasn’t Built In A Day, Blindfold a Tape Loop.

Foto: Pres.upmedia.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!