You 2: Ještě temnější pokračování a výsměch narcismu 21. století

You 2: Ještě temnější pokračování a výsměch narcismu 21. století85%

Úspěšný seriál Neflixu se stal takovým hitem, že si zasloužil prostor pro druhou sérii. Nesympatickou Beck nahradí Love, celý příběh se ještě o něco víc zamotá a svoji temnou stránku odhalí i další postava seriálu. To vše je doprovázeno retrospektivními vzpomínkami na dětství a vlídným výsměchem bizarností, které nám přináší 21. století.

Ve druhé série prchá Joe (Penn Badgley) před bývalou přítelkyní Candace z New Yorku do Los Angeles pod ukradenou identitou coby Will. Rozhodl se vyhýbat dívkám, citům, lásce a potížím, ale to by nesměl potkat Love Quinn (Victoria Pedretti), krásnou kuchařku v podniku, kde si sám sehnal zaměstnání – opět obklopen knihami jen ve stylu L.A. Ačkoliv se poučil z minulých chyb s Beck a omezil stalking, nepříjemnosti ho přesto neminou. Objeví se problémy s utajením jeho nové identity, Fortym, bratrem Love i celebritou, která mívá ve zvyku zneužívat nezletilé dívky. A Joe udělá cokoliv pro lásku i pro Lásku (překlad Love z angličtiny).

Jedno z dětí Netflixu, seriál You, se ukázalo být překvapivě více než úspěšné. První sérii vidělo během měsíce 40 milionů diváků. Přestože je pohledný knihovník Joe stalkerem, psychopatem, a dokonce i vrahem, a nechápe hranice v lidských vztazích, podařilo se mu získat publikum natolik, že samotní diváci doufají, že mu každá špatnost projde.

Když Joe miluje, je ochotný jít přes mrtvoly. Doslova. Zatímco se však v minulé sérii tragicky zamiloval do naivní a povrchní koketky Beck, ve druhé sérii si jeho srdce i stoprocentní pozornost získává Love, která se od Beck liší svojí vyrovnaností, ochranitelskými sklony, intelektem a rovněž i skrytou temnou stránkou, která je s Joem pojí daleko silnějším poutem, než měl kdy s Beck. Rovněž to novým způsobem okořeňuje celé pokračování příběhu a tvůrci se tak vyhnuli bezduchému opakování historie pouze s jinou dívkou.

Dalšími důležitými scénami jsou Joeovi retrospektivní vzpomínky z dětství na otce, který fyzicky týral svoji ženu i jeho a na sadistického knihkupce. Tímto způsobem se divákům postupně poodhaluje, odkud pramení násilné sklony a další součásti Joeovy povahy.

Genialitu seriálu dovršuje satirické znázorňování a vysmívání se narcistickému a sebestřednému životu na sociálních sítích, radikálnímu feminismu i volnomyšlenkářství typickému pro L.A.

Druhá série by neměla uniknout žádnému fanouškovi You, protože v zajímavosti děje předčila dokonce sérii první. A soudě podle otevřeného konce se diváci mohou těšit i na třetí sérii.

Názor informuji.cz: 85%

Kdy a kde dávají film: TY - Série 2 (série)

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!