Kde je ta grafika? V GALERII/CZD!

Kde je ta grafika? V GALERII/CZD! 

V prostorách GALERIE/CZD ve Vojtěšské ulici si až do konce měsíce můžete prohlédnout unikátní grafickou cestu za vítězným návrhem loga sdružení CZECHDESIGN.CZ. Autoři výstavy Kde je ta grafika? oslovili několik mladých grafiků, kteří pak na principu „tiché pošty“ rozvíjeli původní návrh.

Na zdech GALERIE/CZD tak můžete vidět skici, prvotní nápady a cesty, po kterých se oslovení umělci vydávali. Výstava je do jisté míry „abstraktní“ (není úplně jasné, co který návrh znamená a od koho vlastně je), spíše než o konkrétní, dané návrhy jde o vizuální inspiraci pro ty, které grafika zajímá. Vítězná práce Evy Chudomelové si pohrává s jednoduchým motivem – kancelářskou svorkou – který povyšuje na hlavního aktéra jednotného vizuálního stylu. Vojtěch Říha zase speciálně pro CZECHDESIGN.CZ vymyslel nový font.

Přestože se leckdo může na výstavě „ztratit“, jde o zajímavý projekt. Už proto, že ukazuje, jak na tom jsou mladí čeští grafici, kam sahá jejich odvaha a invence a jakými způsoby pracují. Jde vlastně o experimentální vhled do kreativního myšlení mladých designérů. Ten je užitečný nejen prakticky, ale i vizuálně: může otevřít oči těm, kteří třeba uvízli ve slepé uličce tvorby.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Galerie CzechDesign

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!