Špióni v převleku je bláznivá akční jízda nadupaná dospěláckým humorem, bojem dobra proti zlu, ale také zbytečnou neoriginalitou

Špióni v převleku je bláznivá akční jízda nadupaná dospěláckým humorem, bojem dobra proti zlu, ale také zbytečnou neoriginalitou 65%

Nový animovaný film od studia Blue Sky Studios Špióni v převleku inspirovaný krátkým snímkem Pigeon: Impossible vypráví příběh úžasného superšpióna Lance Sterlinga, který je krásný, kultivovaný a především samotář. Jeho krédo ale nabourá nečekaná shoda událostí, kdy společně s nadaným vynálezcem Walterem Beckettem musí zachránit svět. Ačkoliv je snímek místy zbytečně neoriginální a ojediněle nevhodný pro dětské publikum, velmi vtipně a s nadsázkou ukazuje, že by si lidé měli pomáhat a chránit se navzájem.

Nejlepší špión na světě, Lance Sterling (Will Smith) již od mládí dodržuje pravidlo, že méně je více. Pracuje zásadně sám, poléhá především na svůj rozum, ďábelské kouzlo, úžasné bojové dovednosti a špičkovou smrtící výstroj vyrobenou ve speciálním špionážním oddělení vynálezců. Walter Beckett (Tom Holland) je jedním z nich. Naivní idealista, který věří, že granáty vystřelující třpytky a promítající obří holografická koťátka mohou být stejně účinné jako klasické zbraně. Sterling si samozřejmě myslí opak.

Jeho první setkání s Walterem není nejlepší, ale je to začátek partnerství, které změní Lancův život, nemluvě o jeho celém genetickém kódu. Walter totiž není jenom potrhlý vědec, ale také génius, jenž vynalezl sérum přeměny člověka na holuba.

Tento strhující a zároveň šílený animák je prvním celovečerním snímkem režisérů Nicka Bruna a Troye Quaneho. Ačkoliv se tedy může zdát, že jsou v oboru úplní nováčci, opak je pravdou. Oba dva se podíleli na hned několika filmech od Blue Sky Studios, jako Ferdinand nebo série Doba ledová. Snímek je tak opravdu velmi kvalitně zpracovaný a svým stylem a vtipy připomíná Bolta či všemi oblíbené Úžasňákovi.

Díky velmi rychlému tempu a místy až šíleným akčním střihům vás Špióni v převleku nenechají ani na minutu vydechnout. Jistě, snímek je v některých ohledech předvídatelný a možná podobný jiným úspěšným animákům tohoto typu, ale přesto do světa filmů přináší zase trošku něco jiného.

Ačkoliv je to animovaný snímek, který by měl být vhodný pro dětské publikum, nechtěná nahota či velmi vysoký podíl násilí může být pro některé rodiče důvodem, proč na film své dítě nevezmou. Ano, je to rodinný snímek, ale ne pro pětileté děti.

Will Smith a Tom Holland zprostředkovávají nejvíce vtipů a narážek. Jejich charaktery společně fungují dokonale, doplňují se, přestože jsou tak odlišné. Záporák Killian s hlasem Bena Mendelsohna by mohl být originálnější, ale i tak se svou roli plní dobře.

Celkově se jedná o slušný animovaný snímek založený na šílené akci a spojenectví ze začátku dvou zcela nespojitelných dílků skládačky. Ačkoliv se může zdát, že příběh není příliš originální a místy nevhodný pro děti, Špióni v převleku vás dostatečně pobaví a to i svým primitivnějším humorem.  

foto: IMDB

Názor informuji.cz: 65%

Kdy a kde dávají film: Špióni v převleku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!