Hudební novinky, týden #1: hudební Silvestr i Nový rok

Hudební novinky, týden #1: hudební Silvestr i Nový rok 

Z úterý na středu se nám přehoupne rok 2019 na ten nový, kulatý. I v tomto týdnu zažijete tolik hudby, kolik si budete přát - na silvestrovský večer můžete jít třeba do Stavovského divadla na Mozarta, po Novém roce na cikánský rock'n'roll.

Silvestr s Mozartem

Silvestrovský večer můžete strávit třeba ve Stavovském divadle v Praze. Na galavečeru zazní ty nejkrásnější árie z Mozartových oper v podání sólistů a hostů Opery Národního divadla a Orchestru Národního divadla. Kromě nejoblíbenějších scén z oper Don Giovanni, Figarova svatba, Così fan tutte, Kouzelná flétna a Únos ze Serailu na návštěvníky čeká i bohatý raut, novoroční přípitek se sólisty a tanec přímo na jevišti za doprovodu živé hudby. 

Další tipy na kulturní silvestrovský večer najdete v našem speciálním článku.

Novoroční rom’n’roll party v Jazz Docku

Jedna z nejlepších romských skupin v ČR, Terne Čhave, rozdovádí na Nový rok publikum v Jazz Docku na smíchovské náplavce. Se svým cikánským rock’n’rollem aneb rom’n’rollem předvedou od 21. hodiny své skladby míchající romskou hudbu s rockem, latino, jazzem a tanečními rytmy v ďábelském tempu. Takže pokud chcete do nového roku vkročit energicky, může to být dobrá volba.

Benefiční koncert v Krkonoších

Kdybyste trávili první víkend roku 2020 v Krkonoších, v sobotu můžete vedle horských sportů i za kulturou. V Peci pod Sněžkou se po roce uskuteční benefiční koncert, jehož výtěžek bude věnován na podporu činnosti organizace OBRÁNCI ZVÍŘAT. Zahrají na ně kapely Vyhoukaná SOWA, punk’n’rolloví Až Naprší a Uschne a Heebie Jeebies zaměřující se na punk-ska.

„Rybovka“ jede dál

Na Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby můžete zajít i po Novém roce – třeba v neděli 5. ledna. Od 16 hodin ji uslyšíte v Kostele sv. Václava na Smíchově, kde ji zazpívají amatérští i profi zpěváci, kteří se přihlásili přes internet.

V podání Břevnovského chrámového sboru „Rybovku“ můžete slyšet v Bazilice sv. Petra a Pavla na Vyšehradě od 16:30.

Foto: Archiv Národního divadla

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!