Klidný silvestr v Praze? Tipy na pohodový poslední večer roku 2019

Klidný silvestr v Praze? Tipy na pohodový poslední večer roku 2019 

Rádi byste silvestrovský večer v metropoli strávili bez bujarých večírků, ohlušující hudby a rachejtlí? Podívejte se na naše tipy na klidnější poslední noc letošního roku, mezi nimiž nechybí předpremiéry v kině, speciální divadelní představení nebo jazzový koncert.

Silvestr s Mozartem

Stavovské divadlo jako každý rok hostí galavečer plný nejoblíbenějších árií z oper Wolfganga Amadea Mozarta. Návštěvníky čekají skladby a scény z děl Don Giovanni, Figarova svatba, Così fan tutte, Kouzelná flétna a Únos ze serailu v podání sólistů a hostů Opery Národního divadla a Orchestru Národního divadla. V ceně vstupenky je i bohatý raut a novoroční přípitek s účinkujícími. Letošní menu si můžete prohlédnout zde.

Silvestrovská Česká soda

S letošním rokem se letenské Bio Oko rozloučí uvedením celovečerní České sody z roku 1998, která je shrnutím toho nejpovedenějšího ze slavného stejnojmenného pořadu. Seriál plný kontroverzních gagů a nekompromisní satiry v čele s hercem Petrem Čtvrtníčkem Česká televize vysílala v letech 1993 až 1997.

Nový rok v Manifestu

V hlavním městě od letošního července fungují již dva markety Manifesto na Florenci a na Smíchově a příchod nového roku můžete tentokrát oslavit v obou z nich. Market na Florenci dopoledne nabídne brunch, odpoledne snack a nakonec večer party a karaoke show s KJ Michalem. Sesterský market na Smíchově chystá kromě brunche také koncert revivalu kapely The Beatles – Brouci Band a vystoupení DJs.

Silvestrovský večírek ve Screenshot

V nedávno otevřeném komorním filmovém prostoru Screenshot v Petrské čtvrti oslaví poslední hodiny letošního roku promítáním dvou snímků a hudební show. Program zahájí americká nezávislá komedie Půlnoční polibek z roku 2007, poté se se svým setem představí netradiční umělec a muzikant Oozlum. V pozdních hodinách silvestrovskou noc uzavře novozélandský pseudo-dokument s upíří tematikou Co děláme v temnotách z roku 2014.

Trója v RockOpeře

Antickou operu Trója, v níž skladatel Milan Steigerwald zkombinoval etnohudbu s metalem, sice holešovická RockOpera uvede až v březnu 2020, její koncertní premiéru si ale můžete užít už letos na silvestra. V hlavních rolích příběhu o konfliktech mezi antickými bohyněmi a nápadníky krásné Heleny se objeví Kamil Střihavka, Jan Toužimský, Daniela Gildenlöw Langrová nebo Pavla Forest. Na představení stále zbývá několik lístků. 

Silvestr v Aeru s večírkem

Dnes již kultovní komedie Big Lebowski z roku 1998 je klasikou posledního dne v roce v žižkovském kině Aero a nejinak tomu bude letos. Tentokrát se kromě ní můžete těšit také na dvě předpremiéry, a to romantického dramatu Psi nenosí kalhoty s Ester Geislerovou ve vedlejší roli a absurdní komedie zasazené do nacistického Německa Králíček Jojo. Po této projekci následuje párty v předsálí.

Silvestrovské groovy v Jazz Docku

Příznivci jazzu, soulu nebo funku by neměli přehlédnout tradiční silvestrovský koncert na smíchovské komorní scéně Jazz Dock. Živě zde vystoupí jednočlenný „orchestr“ Cirkus Ponorka a poté speciálně sestavené uskupení Jazz Dock House Band se Sisou Fehérovou a Štěpánem Janouškem, kteří kromě fusion a neofunkových skladeb zahrají i coververze songů od Depeche Mode, The Doors či Michaela Jacksona.

Silvestr v Městských divadlech pražských

Příjemný konec roku chystá také pražský divadelní trojlístek. Těšit se můžete na adaptaci slavné televizní série z pera komika Rickyho Gervaise Kancl nebo dvoják představení Holky z kalendáře, které bude mít derniéru. Tento rok jsme z Městských divadel pražských hodnotili například povedenou Žebráckou operu.

Foto: Pixabay

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!