Hudební novinky, týden #52: Bluesové i klasické Vánoce, ale i elektronika a pop-rock

Hudební novinky, týden #52: Bluesové i klasické Vánoce, ale i elektronika a pop-rock 

Během tohoto svátečního týdne se nekoná z pochopitelných důvodů moc velkých koncertů. To však neznamená, že by nebylo dost hudebního vyžití. Třeba pražský Jazz Dock nebo Malostranská beseda mají stále poměrně nabitý program. Pro nasání vánoční atmosféry můžete zavítat na koncerty do mnoha kostelů.

Bluesové Vánoce v Jazz Docku

Přímo na Štědrý den zahraje ve stylovém jazzovém klubu na pražské náplavce kytarista a zpěvák původem z Chicaga Rene Trossman. Tento americký muzikant žije už několik let v Praze, kde pokračuje s vystupováním jako jedna z nejvýraznějších osobností současné bluesové scény. Od 10. hodiny večerní tam proto můžete zamířit třeba po klasické štědrovečerní nadílce. Na diváky čeká koncert Trossmana s kapelou, kdy zahrají energické, syrové a autentické blues s Hammondovými varhanami.

Festival elektronické hudby v Liberci

Ve středu 25. prosince se v sále MCU Koloseum v Liberci uskuteční již 18. ročník nejvýznamnější hudební události v oblasti elektronické hudby v Liberci - AQUAPHONIC 2019. Na letošní ročník se sjedou hvězdy elektronické hudby včetně exkluzivního zahraničního hosta: holandské DJky Lilly Palmer. Kromě toho se návštěvníci můžou těšit na Ladidu, Orbith, Pavla Krejdla, Chrise Sadlera, TGT project, Subgate a mnohé další.

Vánoce v kostelích

Na vánoční klasiku, Českou mši vánoční od Jana Jakuba Ryby, si můžete tento týden zajít třeba do chrámu U Salvátora, do Chrámu sv. Mikuláše na Malostranském náměstí nebo do Kostela sv. Šimona a Judy.

Průřez dalšími vánočními i jinými klasickými skladbami si můžete jít poslechnout třeba do Kostela sv. Martina ve zdi a do Kostela sv. Jilji.

Odpočinek od Vánoc v Malostranské besedě

Koho by naopak už Vánoce spíše otravovaly nebo nudily, v pražském klubu Malostranská beseda najdete i tento týden bezpečný hudební úkryt. Hned v pondělí tam vystoupí skupina Jablkoň, která se pohybuje na hranici populární a klasické hudby. Ve středu je na pódiu Besedy vystřídají rock’n’rolloví Devil’s Autumn.

V pátek v Malostranské besedě zahraje jeden z matadorů české hudební scény, Luboš Pospíšil se svou skupinou 5P. Na koncertu uslyšíte průřez celou Pospíšilovou více než čtyřicetiletou kariérou, ale i novinky z posledního alba Soukromá elegie. V neděli klub zaplní swingové melodie v podání Originálního pražského synkopického orchestru. Spolu s pohybovým divadlem Lindy, Hop! předvedou hudebně-taneční grotesku Pingls aneb Hot Café Revue.

Foto: Full Moon

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!