Lenka Dusilová sólově vystoupí v pražském Divadle pod Palmovkou

Lenka Dusilová sólově vystoupí v pražském Divadle pod Palmovkou  

Multižánrová zpěvačka a držitelka šesti hudebních ocenění Anděl Lenka Dusilová sólově vystoupí v komorním prostoru Divadla pod Palmovkou. Stane se tak další interpretkou nových hudebních večerů na libeňské scéně. Vánoční koncert se koná ve středu 20. prosince.

Lenka Dusilová odehraje svůj vůbec první sólový vánoční koncert, který však nebude zcela laděný do sváteční tematiky. „Jako vždy bude o vnitřním zklidnění a zjemnění a laděním koncentrace mezi mnou a posluchači. Ráda bych na tento koncert připravila jedno malé překvapení s utajeným hostem, kterého mám zatím v jednání,“ prozradila zpěvačka.

V příštím roce chystá interpretka natočit svou v pořadí pátou sólovou desku. „Album završí šestiletý cyklus mé mise skrze různorodé projekty a vůbec mou osobní existenci v tomto období. Ke spolupráci jsem přizvala některé zajímavé osobnosti. Bude to, myslím, dobrodružná mise pro mě s překvapivým výsledkem – a takový je záměr,“ dodala.

Zároveň by Lenka Dusilová ráda pokračovala v projektu Monument/um, který odstartovala během léta. Jeho cílem je podpora chátrajících památek v českém pohraničí, v letošním roce tímto způsobem přispěla k záchraně kostela Navštívení Panny Marie v Chrastavě, hradu Hauenštejn v Ostrově nad Ohří, Jablečných lázní v Jablonci nad Nisou a fabriky Temný Důl v Horním Maršově.

Další ročník Monument/um se ale pravděpodobně bude konat až v roce 2021. 2021. „Nyní to vypadá velice nadějně, máme opět přislíbenou spolupráci s firmou Tondach. Entusiasmus je v našem skromném týmu obrovský. Projekt nám dělá radost a dle zpětných vazeb vidíme, že je nadmíru smysluplný,“ nechala se slyšet.

Zpěvačka se na hudební scéně pohybuje od svých šestnácti let. Na přelomu milénia na sebe strhla pozornost debutovou eponymní deskou se singlem Pro tebe, kterou ji částečně produkoval David Koller.

Od poprocku se postupně odklonila k vrstevnatějšímu stylu, v němž reflektuje vlivy nejrůznějších žánrů a vnitřních emociálních prožitků. Často spolupracuje s předními domácími interprety, mimo jiné s kapelou Čechomor, Lucie, zpěvákem Michalem Hrůzou či Janem Burianem.

Foto: Ivan Krejza

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!