Hudební novinky, týden #51: Tarja Turunen, největší koncert fiXy a vánoční koncerty

Hudební novinky, týden #51: Tarja Turunen, největší koncert fiXy a vánoční koncerty 

Vánoce jsou teď již skutečně za dveřmi a spolu s tím se roztrhl pytel s vánočními koncerty. Sváteční náladu u nás tento týden rozvíří zpěvačka Tarja Turunen, gospeloví zpěváci a Česká mše vánoční. I pro ty, co na Vánoce moc nemyslí nebo myslet na chvilku nechtějí, však přinášíme výběr z hudebních akcí pro tento týden.

Tarja Turunen na vánočním turné

Finská zpěvačka Tarja Turunen si i letos pro české fanoušky připravila vánoční set koncertů. Ve čtyřech městech předvede svůj nový program za doprovodu violoncella, kláves a kytar. S tímto novým uskupením rocková, operní a metalová zpěvačka zazpívá tradiční vánoční písně a jako tečku přidá i část s písní Ave Maria. Pokud byste se tedy rádi pořádně naladili na vánoční atmosféru, v pondělí můžete na koncert zajít ve Zlíně, v úterý v Olomouci, ve středu v Hradci Králové a ve čtvrtek v Ostravě.

Vypsaná fiXa ve Foru Karlín

Velkolepým koncertem ve Foru Karlín se skupina Vypsaná fiXa přidá ke svým oslavám čtvrtstoletí na tuzemské hudební scéně. Propukne ve středu od 19:30 a půjde o vůbec největší koncert této původně pardubické kapely, která začínala roku 1994 hrát jen po malých klubech. Dnes je z ní po pětadvaceti letech jedna z nejoblíbenějších stálic, tak to s nimi přijďte oslavit.

Festival tvrdé muziky X-massacre

V pátek 20. prosince se na výstavišti v Letňanech PVA Expo rozjede největší indoorový festival tvrdé hudby X-massacre. Jeho 16. ročník nabídne tři stage v oddělených halách a k tomu vstupní chill halu a venkovní prostor. Drum&bass hala se nově přesune do velké haly výstaviště, takže bude dost místa pro všechny. Z vystupujících se můžete těšit třeba na Bad Company z Velké Británie a francouzský techno projekt Micropoint.

Adventní gospely

Ve čtvrtek se prostor Pražské křiživatky v Kostele sv. Anny v pražské Zlaté uličce zaplní gospely. Gospelový sbor Stella Jones & The Christmas Singers kolem skvělé muzikálové a jazzové zpěvačky z Berlína předvede tradiční kousky amerických gospelů. Soubor zahrnuje talentované zpěváky a jejich vystoupení slibuje skvělou podívanou a intenzivní zážitek. Jejich poselstvím je šířit radost a sdílet lásku ke gospelové hudbě.

“Rybovka” všude, kam se podíváš

Zdaleka nejen na půlnoční mši o Šťedrém dni můžete slyšet tradiční Českou mši vánoční Jana Jakuba Ryby. Jen v Praze se jich už před vánočními svátky uskuteční tolik, že si vybere snad každý, kdo má chuť si „Rybovku“ poslechnout nebo i zazpívat. Výběr najdete ve speciálním článku. Tento týden mši uslyšíte třeba ve čtvrtek na Pražském hradě.

Foto: Skokplus.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!