Šnečí hody, charitativní nakupování a blues místo půlnoční. Šest tipů na netradiční Štědrý den v Praze

Šnečí hody, charitativní nakupování a blues místo půlnoční. Šest tipů na netradiční Štědrý den v Praze 

Ne všichni mají rádi Vánoce každý rok ve stejném stylu. Kdo by radši v kruhu rodinném vyrazil zažít něco nového a volné dny strávil aktivně, jistě ocení několik tipů, kam se v Praze za neotřelým zážitkem vypravit.

1. Šnečí hody

Že nefandíte kaprovi a perníčky a úly už Vám lezou ušima? Vyražte na Štedrý den do města a nechte si připravit originální vánoční pohoštění. Šnečí tříchodové hody o polévce, předkrmu a hlavním chodu naservíruje odvážlivcům do 15:00 restaurace Sou100 Žižkov.

2. Strom splněných přání

Od 1. prosince na Vinohradské v obchodním centru Atrium Flora stojí neobvyklý vánoční strom - Strom splněných přání. Děti z dětského domova v Žatci, které nemohou trávit svátky klidu a míru se svou vlastní rodinou, sem umísťují svá přání, a je jen na nás, zda se rozhodneme umocnit sváteční atmosféru tím, že obdarujeme více potřebné. Konečně i o Štědrém dni to může být zajímavý způsob, jak s celou rodinou sdílet pravou vánoční atmosféru.

3. Vánoční blues

Pokud už znáte všechny koledy zpaměti a raději byste si Vánoce užili za zvuků jiného hudebního žánru, možnost právě pro Vás připraví na Janáčkově nábřeží od 22:00 kytarista Rene Trossman, původně z Chicaga, kolébky jazzové a bluesové muziky. Přijďte si oddechnout od rozbalování dárků a vykročit do svátků naladění na správnou strunu.

 

 

4. Vánoce v kině - Bio Oko

Štědrý den je a bude i tak trochu svátkem pohádek. Ne každý ale ocení evergreeny televizní produkce a raději by za pohádkami novějšími. I s dětmi se může v takovém případě vypravit do kina Bio Oko. Pohádky tam budou k vidění hned dvě: Ledové království 2 od 10:00h a Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon od 12:15h. Ani přítmí kinosálu není špatným způsobem, jak se připravit na Štědrý večer.

5. Hurá do aquaparku

Vánoce jsou pro většinu lidí spíše symbolem odpočinku a domácí pohody. Co když se nám ale sedět doma nechce a raději bychom vyrazili dát si do těla? Během 24.12. bude od 8 do 14:00 otevřen aquapark Aquadream na Barrandově. I když venku může být kolem nuly, několika bazénům, jízdě na tobogánu nebo jenom lenošení na masážním lehátku se nic nevyrovná.

6. Vánoce na farmě

Vánoce a zvířata patří k sobě. Leckteré z menších dětí ale osla, krávu nebo kozu zná nanejvýš z vyprávění. Štědrý den je krásnou a stylovou příležitostí, jak se držet tradice a zároveň zažít něco nového. Toulcův dvůr, centrum ekologické výchovy v Hostivaři, se zabývá vedením dětí i dospělých k úctě k přírodě a živým tvorům a zároveň i zasvěcuje do správné péče o domácí zvířata. Po celou dobu Vánoc bude v historickém areálu dvora k vidění výstava Vánoce našich prababiček, kde si budeme moci vyrobit drobnou ozdobu z včelího vosku a ořechové skořápky přímo na večerní sváteční stůl.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!