Guns’n’Roses dorazí v červnu znova do Prahy. S Axlem i Slashem

Guns’n’Roses dorazí v červnu znova do Prahy. S Axlem i Slashem 

Legendární rocková kapela Guns’n’Roses se po třech letech vrátí do Prahy. Na plánovaném koncertě 19. června 2020 opět na letišti v Letňanech se zastaví během svého turné na oslavu 35 let existence skupiny.

Naposledy do Prahy Guns’n’Roses přijeli v létě 2017, krátce po obnovení původní sestavy skupiny v rámci svého turné Not In This Lifetime. Teď ohlásili, že se vracejí – 19. června roku 2020 se zastaví vedle více než deseti dalších evropských měst i na pražském Letišti Letňany. Stále pod tím samým turné, v roce 2020 ale k tomu přibyl důvod k oslavám – 35 let od vzniku kapely.

Skutečně, Guns’n’Roses začali hrát už roku 1985 v Los Angeles. Z malých klubů se postupně probojovali na velká pódia a stala se z nich jedna z nejpopulárnějších rockových skupin. První úspěch přišel brzy, už roku 1987 s prvním albem Appetite for Destruction. Na něm najdeme dodnes slavné skladby jako Paradise City, Sweet Child O’Mine se slavným kytarovým riffem a Welcome To The Jungle.

Devadesátá léta už byla ale pro vratkou existenci skupiny vrcholkem ledovce – kvůli drogám a sporům mezi členy, zejména svérázným zpěvákem Axlem Rosem, se Guns’n’Roses rozešli. Cestu zpět k sobě našli až po dlouhých letech právě roku 2016, kdy se k Axlovi Rosovi vrátil původní kytarista Slash a baskytarista Duff McKagan.

Spolu s nimi do Prahy přijedou i zbývající původní členové kapely: bubeník Frank Ferrer, klávesisté Melissa Reese a Dizzy Reed a doprovodný kytarista Richard Fortus.

Vstupenky půjdou do prodeje 18. prosince v 10 hodin, jejich cena zatím nebyla zveřejněna.

Foto: NME.com

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Letiště Praha Letňany nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Letiště Praha Letňany

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!