Stále nevíte kam na silvestra? Užijte si netradiční konec roku na hradech a zámcích

Stále nevíte kam na silvestra? Užijte si netradiční konec roku na hradech a zámcích 

Opravdu netradičního silvestra můžete letos zažít na hradech a zámcích. Pro děti jsou připraveny pohádkové programy s princeznou Elsou a dalšími kouzelnými postavami, pro všechny pak speciální prohlídky interiérů, cesta kolem světa, kulinární experimenty či orientační hry.

Zámek Loučeň

Silvestr v jednu můžete zažít na zámku Loučeň. Navštívíte tři na hony vzdálené země a chybět nebude ani Bílá paní s novoročními přípitky a další bohatý program. S prvním odbitím půlnoci na Zemi ve 13:00 hodin našeho času se vypravíte na tichomořské souostroví Kiribati

Ve 14:00 hodin se přenesete o tisíce kilometrů na sever do mrazivých a pustých končin dálněvýchodního Ruska, třetí odbití půlnoci v 15:00 hodin vás zastihne v australském Brisbane. Kromě loučeňské Bílé paní Terezie Berkové z Dubé se na vás těší i členové rodiny Thurn Taxisů či zámecká kuchařka Aninka, která připraví své kulinářské experimenty a to v duchu všech tří navštívených zemí. 

Silvestrovské oslavy zde končí zhruba v 15:30 hodin. Vstupné na doprovodný program a do parku s labyrinty činí 100 Kč, přidáte-li si k němu ještě prohlídku vyzdobených interiérů zámku s expozicí Příběh vánočního stromečku, zaplatíte 165 Kč.

Zámek Loučeň. Foto: archiv zámku Loučeň

Zámek Mníšek pod Brdy

Mají-li vaše děti rády pohádkový příběh princezny Elsy, vezměte je na oslavu silvestra na zámek Mníšek pod Brdy. V 10:30 hodin zde startuje Pohádkový silvestr pro děti v zámeckých komnatách. Dospělí a starší děti si mohou od 10:00 do 11:15 hodin užít prohlídky prvorepublikových interiérů.

Zavítat sem můžete i na Nový rok, kdy je od 13:30 hodin připravena pohádková prohlídka pro děti a od 13:15 do 14:30 prohlídky pro dospělé. Doporučena je předchozí rezervace.  

Zámek Kynžvart

Zámek Kynžvart zve na silvestrovské prohlídky největší kolekce zlacených nástolních ozdob knížat Metternichů v České republice. Atmosféru zámeckého posledního dne v roce dotvoří osvětlení interiérů svíčkami. Prohlídky v češtině začínají v 16:00 a v 18:00 hodin, v němčině v 17:00 hodin. Vstupné 300/220 Kč.

Zámek Kynžvart. Foto: archiv NPÚ

Hrad Šternberk

Moravský Šternberk zve od 10:00 do 15:00 hodin na Silvestrovský hrad. Čekat na vás budou slavnostně naladění průvodci, vyzdobené interiéry, flašinetářka i občerstvení. 

Aktivní návštěvníci se mohou zapojit do programu orientačních běžců. Připraveny jsou závody v krátkém bludišti, kde si návštěvníci vyzkouší orientaci na malém prostoru. Vstupné 200/140 Kč.

Silvestrovský program na hradě Šternberk. Foto: archiv hradu Šternberk

Hrad Bouzov

Na silvestrovské prohlídky zve i pohádkový hrad Bouzov. Přijít můžete po předchozí rezervaci 31. 12. od 13:00 do 16:00 hodin, vstupné 300 Kč.

Úvodní foto: silvestr na zámku Loučeň, archiv zámku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!