Jumanji: Další level: Herci dokázali svoji flexibilitu v komedii plné stařeckého humoru

Jumanji: Další level: Herci dokázali svoji flexibilitu v komedii plné stařeckého humoru80%

Pokračování výtečné komedie Jumanji: Vítejte v džungli! si humorem ani příběhem nijak nezadalo s prvním dílem. Ve světě videoher navíc přibyli pouště, hory a důchodci.

Ve druhém díle akční komedie hlavní hrdinové Martha, Bethany, Fridge a Spencer opustili zdi střední školy a chodí na univerzitu. Život všech se změnil k nepoznání. Jediný Spencer však současný vývoj událostí nenese dobře a rozhodne se vrátit do virtuálního světa Jumanji, aby se ve svalnatém těle Dr. Bravestona (Dwayne Johnson) cítil opět mocně a sebejistě. Zbytek čtveřice se rozhodne ho najít a přivést zpět. Zmateni a pohlceni hrou s sebou však vtáhnou i Spencerova dědečka Eddieho a jeho bývalého obchodního partnera Mila.

Ti zpočátku nejsou sto pochopit, kde se ocitli, a co se děje, ale zároveň si užívají mladá těla, která nesužují choroby ani stáří. Společně se vydají hledat Spencera a u toho plní nový zadaný úkol, který je ještě složitější než ten minulý. Navíc se změnilo i prostředí. Jumanji už není pouze džungle ale i pouště a chladné vrcholky hor, které skrývají nové nepoznané nebezpečí.

Stejně jako v prvním díle Jumaji: Vítejte v džungli! celé herecké obsazení předvedlo vynikající výkony a flexibilitu. Sledovat, jak svalnatý The Rock hraje nerudného starce či astmatického teenagera, je strhující. Některá vtělení jsou navíc i velmi komická. Při Blackově podání přemotivované krásky nezůstane jediná bránice v klidu. Ačkoliv je struktura filmu stejná jako v prvním díle, tvůrci se vyhnuli předvídatelnosti tím, že přidali postavy dvou důchodců, čímž film okořenili o stařecký brblavý humor, a také změnili prostředí virtuálního světa Jumanji.

Hrdinové bojují o život, zachraňují Jumanji, Spencer získává zpět svoji dívku Marthu a dva senioři urovnávají patnáct let starý spor. Přes všechno to dobrodružství je však snímek zejména vynikající komedií. Břitké dialogy, situační komika, humorné výměny těl a stařecký humor baví diváky od začátku filmu až po závěrečné titulky.

Film Jumanji: Další level je důkazem, že druhé díly nemusí být nutně horší než první snímky. V tomto případě se s grácií vyrovnává prvnímu dílu i původní verzí s Robinem Williamsem a Kirsten Dunst z roku 1995. Přináší totiž 123 minut plných akce a vtipu.

Názor informuji.cz: 80%

Kdy a kde dávají film: Jumanji: Další level

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!