Studio Ypsilon chystá první premiéru sezóny. Představí v ní historii svého domu

Studio Ypsilon chystá první premiéru sezóny. Představí v ní historii svého domu 

Pražská Ypsilonka letos slaví hned dvě kulatá výročí. Kromě 55 let od své první inscenace slaví také čtyřicet let od přesunu do svého nynějšího sídla ve Spálené ulici. A právě o tomto domě bude pojednávat nový titul, který diváky provede děním od dob Karla IV. až po listopadové události roku 1989.

Studio Ypsilon chystá první premiéru letošní sezóny, v níž diváky provede historií domu, ve kterém už čtyřicet let sídlí. Děj inscenace s všeříkajícím názvem Spálená 16 začne v dobách Karla IV. a dostane se až k listopadovým událostem roku 1989.

Spálená 16. Foto: archiv Studia Ypsilon

Průvodci divákům budou dva časy – čas plynoucí Chronos a čas nejpříhodnějšího okamžiku Kairos. V inscenaci režiséra Jana Schmida, který je zároveň uměleckým šéfem souboru, nebudou chybět ani Náhoda, Vědma a pan Ypsilon jako paralela k divadelní scéně spjaté s tímto domem již čtyři dekády.

Stejně jako většina kusů v repertoáru Ypsilonky bude i tento premiérový plný hudby, kolektivní improvizace i ypsilonského humoru a nadhledu. „Rádi bychom tímto naším představením inspirovali a přiváděli k nefalšované živosti a nezatuhlosti, tedy i k širšímu všeobecnému rozhledu a také vzájemnosti,“ říká Jan Schmid.

Spálená 16. Foto: archiv Studia Ypsilon

Nová inscenace láká také na pravděpodobně největší počet herců a muzikantů, kteří se setkají na jevišti. Z herců se představí Lumíra Přichystalová, Jana Synková, Jan Jiráň, Arnošt Goldflam, Pavel Nový a mnoho dalších. Premiéry se konají 10. a 12. prosince.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Spálená 16. Foto: archiv Studio YpsilonSpálená 16. Foto: archiv Studio YpsilonSpálená 16. Foto: archiv Studio Ypsilon
 

Mohlo by se ti líbit...

Studio Ypsilon nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!