Rebelky: laciná komedie s absurdním humorem nikdy neměla spatřit světlo světa

Rebelky: laciná komedie s absurdním humorem nikdy neměla spatřit světlo světa20%

Francouzský pokus o gangsterskou komedii z prostředí rybí konzervárny tvůrci prošpikovali laciným absurdním humorem a špatnými dialogy. Z naprostého filmového pekla jej vytáhly pouze hlavní hrdinky.

Hlavní postava Sandra (Cécile De France), bývalá miss Nord-Pas-de-Calais, se po neúspěchu v modelingu vrací bydlet k matce do karavanu – bez peněz, vyhlídky na dobré zaměstnání i vzdělání, zato s velkým monoklem od bývalého přítele. Práci sežene v místní rybí konzervárně. Tam se střetává s nevyžádanou pozorností svého nadřízeného. Když se Sandra převléká po směně, pokusí se jí znásilnit. Ona mu však nedopatřením usekne penis dveřmi skříňky. V centru tohoto incidentu se náhodou ocitají i Sandřiny dvě kolegyně Marilyn (Audrey Lamy) a Nadine (Yolande Moreau). Společně chtějí svému šéfovi pomoci, poté ale zjišťují, že jeho taška je plná peněz, nechávají ho umřít a peníze si rozdělí. Do cesty jejich přivýdělku se však postaví potíže s gangem, kterému peníze patří.

Celý film z naprostého kinematografického dna zachraňuje kvalitní herecké trio složené z Cécile De France, Audrey Lamy a Yolande Moreau. Herečky své postavy ztvárnily naprosto autenticky s nádechem mírné karikatury. Cécile De France skvěle pojala roli Sandry, stárnoucí krásky s laciným vkusem z karavanu na předměstí, která se o sebe umí dobře postarat. Audrey Lamy divákům přibližuje Marilyn, vulgární svobodnou matku, a Yolande Moreau skvěle podává starší znuděnou ženskou v domácnosti.

Přesto ani skvělé herecké obsazení nezastíní fakt, že pokud tvůrci přijdou se špatným příběhem, scénářem a stupidními zápletkami, neexistuje nic, co pomůže stvořit kvalitní snímek. Svoji chabou a nudnou zápletku se ve filmu snažili zamaskovat absurdními situacemi, jako byla scéna s useknutým penisem nebo několikaminutová potyčka Sandry s matkou a otcem, kdy si mezi sebou navzájem vyměňovali rány do obličeje. To je ukázka humoru, který nejenom neuspokojuje, ale dokonce uráží zdravý vkus.

Parodie gangsterské komedie nenabízí nic než prvoplánový humor, velkou spoustu ran do hlav a pohled na ženské od pásu v továrně, jak se ohánějí brokovnicí.

Názor informuji.cz: 20%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!