Hudební novinky, týden #49: koncerty Deep Purple, Postmodern Jukebox i Beth Hart

Hudební novinky, týden #49: koncerty Deep Purple, Postmodern Jukebox i Beth Hart 

Máme za sebou první adventní neděli a vánoční přípravy jsou v plném proudu. Nezapomeňte ale ani vydechnout, dobře to jde třeba při živé hudbě. Vyberte si z mnoha koncertů, které proběhnou tento týden.

The Young Gods v Olomouci

Do olomouckého S-klubu přicestuje hned v pondělí švýcarské industriálně rockové trio The Young Gods. Tito muzikanti slaví úspěchy na hudební scéně po celém světě už víc jak třicet let, což je úctyhodný faktor kvality. Mají za sebou desítky vydaných alb i singlů a taky stovky koncertů. Letos po dlouhé, devítileté pauze potěšili fanoušky novým albem Data Mirage Tantram. A s albem se vydali i na turné. Nová show začne přibližně ve 20 hodin. A že bude skutečně nová, slibuje sama skutečnost, že The Young Gods se odmítají opakovat a neustále se ženou kupředu po nových cestách.

Hned další den, v úterý 3. prosince, pak „mladí bohové“ dorazí do Prahy, kde vystoupí v Paláci Akropolis na Žižkově.

Postmodern Jukebox v Praze

Po brněnské zastávce se americké uskupení Postmodern Jukebox vydá i do Prahy. V klubu Roxy předvedou tuto středu 4. prosince obměňující se hudebníci originální covery toho nejlepšího z popové a rockové muziky. Na turné Welcome To The Twenties 2.0 předvedou, že miliarda zhlédnutí na YouTube je u nich zasloužená – covery, které berou diváky zpět o desítky let svým vintage potahem, prostě mají grády.

Deep Purple v Ostravě

Kdo by neznal legendářní Deep Purple? Ve středu vystoupí tito hardrockoví bohové v Ostravě v Ostravar Aréně. Minulý rok kapela hrála v Brně ve stejné sestavě, kterou tvoří Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morce a Don Airey. To znamená jen jediné: že je vystoupení skutečně baví a české publikum ho dokáže náležitě ocenit. Poslední tvorba Deep Purple, kterou diváci uslyší, obsahuje i odkazy na jejich starší počiny, které mají základy už v 60. letech.

Němečtí heavy metalisté U.D.O.

Během Steelfactory Tour se německá heavy metalová kapela U.D.O. zastaví i u nás, a to hned čtyřikrát. Tuto středu vystoupí v pardubickém Ideonu, ve čtvrtek v Rock and Roll Garage v Ostravě, v pátek v jihomoravské obci Hluk ve Sportovní hale a v sobotu v KD Šeříková v Plzni. U.D.O. založil už roku 1987 zpěvák Udo Dirkschneider poté, co odešel ze skupiny Accept. I při nové hudební dráze se drží skvělých hudebníků a poctivého heavy metalu.

Beth Hart v Praze

Americká zpěvačka Beth Hart přijede po roce do Fora Karlín tento pátek. Před rokem tam svým zajímavým chraplákem předvedla bluesrockovou nádheru, na kterou se jistě mnozí přijdou podívat znovu. Beth Hart je držitelkou cen Blues Blast Award i Blues Music Award a na třech z celkem dvanácti alb ji uslyšíte společně s legendárním kytaristou Joem Bonamassou. Bude-li tomu jako loni, i tento pátek v Praze předvede své upřímně bezprostřední a zároveň hluboce vážné a ryzí vystoupení plné energie.

Foto: Deep Purple

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!