Bílá jako padlý sníh: Perverzní příběh o Sněhurce pro dospělé

Bílá jako padlý sníh: Perverzní příběh o Sněhurce pro dospělé75%

Klasické pohádce o Sněhurce se dostává moderního, erotického a místy bizarního zpracování, kde se hlavním tématem stává ženská sexualita. Originalita se snímku však upřít nedá. Na co mít prince, když má bledá kráska své trpaslíky, kterých je hned sedm?

Film Bílá jako padlý sníh, u kterého se scénáře i režie chopila Anne Fontaine, vypráví příběh mladé Claire (Lou de Laâge), která svojí krásou vyvolala ve své matce Maud (Isabelle Huppert) zničující žárlivost. Ta se jí rozhodne odstranit. Na její vraždu sežene nájemnou vražedkyni. Před smrtí ji zachránil cizinec, který jí ubytoval ve svém domě uprostřed ničeho. Claire v domě zůstane a najde si práci v nedaleké vesnici. Během pobytu objevuje svoji sexuální energii a uchvacuje rovnou sedm mužů z vesnice. Když Maud zjistí, že Claire je stále naživu, rozhodne se zasáhnout sama.

Snímek je bizarní, výstřední a perverzní podobou pohádky o Sněhurce. Žánrově se však mezi pohádky dá zařadit jen stěží. Bílá jako padlý sníh je erotické drama se záblesky komedie, film si totiž v průběhu střílí sám ze sebe a celý příběh se i přes svůj dramatický a doslova smrtonosný nádech odvíjí odlehčeně, což jako jediné snímku ubírá na kavlitě - některé scény působí nedotaženě. Prvky z původní pohádky, která posloužila jako předloha, jsou velmi výrazné. Nechybí krásná dívka s bledou pletí, žárlivá macecha, sedm mužů, kteří Claire oddaně milují – každý po svém, ale i otrávené jablko.

Název filmu zpočátku metaforicky odpovídá i charakteru Claire, její postava je na začátku křehká a nevinná. Při svém pobytu na vesnici objevuje svoji sexualitu a až bezhlavě se vrhá do jednoho erotického dobrodružství za druhým s takovou rychlostí, že se divák přistihne u myšlenky: „Kdy přijde na řadu i ten kněz?“ Provizorních sedm trpaslíků je Claire však bezmezně oddáno a citově i sexuálně podřízeno. Přesto se v závěrečné scéně schází všichni po Clařině boku, a to v přátelském duchu plném nepodmíněné loajality.

Erotický remake pohádky o Sněhurce je jedním z originálnějších děl, které bylo z kinematografie za rok 2019 k vidění, a z toho důvodu by nemělo uniknout žádnému staršímu divákovi.

Názor informuji.cz: 75%

Kdy a kde dávají film: Bílá jako padlý sníh

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!