Australané z 5 Seconds of Summer vystoupí poprvé v Praze. Dovezou novou nahrávku

Australané z 5 Seconds of Summer vystoupí poprvé v Praze. Dovezou novou nahrávku  

Není příliš australských hudebních skupin, které by kromě domácího publika zvládly pobláznit i fanoušky na jiných kontinentech. Formaci 5 Seconds of Summer, která právě oznámila své velké světové turné, se to povedlo. Během koncertní šňůry tak zavítá rovněž do Evropy, kde navštíví i českou metropoli.

Luke Hemmings, Michael Clifford, Calum Hood a Ashton Irwin založili kapelu 5 Seconds to Summer v roce 2011. Netrvalo dlouho a formace se stala jednou z nejúspěšnějších australských kapel posledních dvou dekád. Na začátku stál singl She Looks So Perfect z roku 2014, jehož oblibu dokládá hned několik zlatých a platinových statusů. Své postavení na hudební scéně pak upevnili hity Don´t Stop, Amnesia či Good Girls a debutovou deskou, která velmi rychle překonala hranici jednoho milionu prodaných kusů.

Dnes má partička ze Sydney na kontě již tři studiové desky, dvě živá alba a necelých dvacet singlů. Poslední album Youngblood, které vyšlo v roce 2018, se dočkalo nadšených reakcí nejen od fanoušků, ale rovněž od hudební kritiky. Producentem desky se stal Andrew Watt, který stojí za mnoha hity Post Maloneho či Camily Cabello. Kapela vyjela nahrávku propagovat na rozsáhlé turné Meet You There Tour, které ji zavedlo téměř na všechny světadíly.

Nyní 5 Seconds of Summer dokončují čtvrtou desku, na níž spolupracují s celou řadou hudebníků, mezi nimiž jsou i Charlie Puth či Ryan Tedder z kapely OneRepublic. Před několika týdny nabídli fanouškům první ochutnávku v podobě singlu Teeth.

Nové písně představí kapela příští rok na dalším světovém turné, během něhož zavítá také do České republiky. V Praze vystoupí 1. června 2020 v O2 areně. Předprodej vstupenek startuje 6. prosince v 11:00.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

O2 arena nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: O2 arena

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!