Zbohatlík ze Singapuru nebo tajemný manžel. Filmy, které nastartovaly kariéru vycházející herecké hvězdy Henryho Goldinga

Zbohatlík ze Singapuru nebo tajemný manžel. Filmy, které nastartovaly kariéru vycházející herecké hvězdy Henryho Goldinga 

Dříve televizní moderátor na anglické stanici BBC, dnes začínající herec s opravdu našlápnutou kariérou. Ačkoliv je sympatický třicátník Henry Golding v hereckém sedle teprve od minulého roku, podařilo se mu od té doby nasbírat hned několik skvělých rolí v divácky velmi populárních filmech. Pojďme se na ně společně podívat.

Šíleně Bohatí Asiati

Romantická komedie založená na celosvětovém bestselleru od spisovatele Kevina Kwana sleduje příběh rodilé Američanky čínského původu Rachel Chu (Constance Wu) a jejího přítele Nicka Younga (Henry Golding), jehož celá rodina žije v Singapuru. Právě tam společně jedou na svatbu Nickova nejlepšího kamaráda. To ale Rachel ještě netuší, že Nick je velmi žádaný mezi ženami, a to především proto, že pochází z jedné z nejbohatších rodin v Singapuru.

Pro Henryho Goldinga je role Nicka velmi klíčovou. Díky ní se v minulém roce dostal za herecké kormidlo a od té doby se ho nepustil. Režisér snímku Jon M. Chu si Goldinga vybral především pro jeho šarm a sympatické vystupování, které i jeho samotného velmi okouzlilo. Původně ale Golding nechtěl jít ani na konkurz, protože si myslel, že na takovou roli ani zdaleka nemá a věřil, že „legitimní“ herec bude lepší. Nechal se přesvědčit teprve tehdy, když se mu režisér ozval prostřednictvím společného přítele na Facebooku.

Komedie se do kin dostala v létě 2018 a způsobila veliký poprask. Nejenom že byl film kladně hodnocen kritikou, ale také se jedná o první snímek západní produkce s čistě asijskými herci po více než dvaceti pěti letech. Celosvětově film vydělal více než 238 milionů amerických dolarů, což z něj činí nejvýdělečnější romantickou komedii desetiletí. V současné době se připravují dvě další pokračování. 

 

Nebezpečná laskavost

Mysteriózní dramata jako Zmizelá či Dívka ve vlaku slaví v posledních letech mezi diváky obrovský úspěch. Snímek Nebezpečná laskavost inspirovaný stejnojmenným románem od Darcey Bell v hlavních rolích s Blake Lively a Annou Kendrick není výjimkou. A to i přesto, že se jedná z části o komedii.

Stephanie Smothers (Anna Kendrick) je svobodná matka a vlogerka, která se úplnou náhodou spřátelí s Emily Nelson (Blake Lively), tajemnou ženou z vyšší třídy, jež má ještě tajemnějšího manžela Seana (Henry Golding) a dítě na stejné škole. Když Emily znenadání zmizí, Stephanie se rozhodne celé vyšetřování vzít do vlastních rukou.

„On má příjemný hlas a nevýslovný cit pro to být cool,“ říká o Goldingovi režisér Paul Feig. Ačkoliv Golding v dramatu hraje pouze vedlejší postavu manžela Emily, jeho role dodává snímku skvělou šťávu a potřebný mužský element. Talentovaný herec se role ujal opravdu velmi dobře a ukázal nám, že umí zahrát i temnější postavu.

Jak už bylo řečeno, snímek je natočený podle knižní předlohy, avšak ve spoustě částí se od ní velmi liší. Například závěry obou děl jsou naprosto odlišné. Gin, ze kterého si ženská dvojice často dělá martini, je značky Aviation, jehož majitelem je manžel Blake Lively, Ryan Reynolds. Drama získalo pozitivní hodnocení kritiky, a to především díky zajímavému zvratu událostí a hereckému výkonu Kendrick a Lively.

Monzun

Britské drama režiséra Hong Khaou navazující na snímek Chvění vypráví příběh mladého vietnamského muže Kita (Henry Golding), který se rozhodne vrátit do své rodné země po třiceti letech. Bez jakýchkoliv znalostí o nynějším Vietnamu a neschopný mluvit místním jazykem se Kit vydává na cestu ze Saigonu do Hanoje s cílem najít místo, kdy by mohl rozprášit popel svých rodičů. Stezka ho zavede nejenom k odcizené rodině, ale také k jeho vlastním vzpomínkám na toto nádherné místo.

Režisér Hong Khaou se v Monzunu vrací k tématu, které načal právě ve snímku Chvění. Hlavní postava se zde opět vyrovnává se svou minulostí a kulturou a my můžeme sledovat právě ten vnitřní přerod tápajících hrdinů. Navíc jsou zde podobnosti mezi reálným životním příběhem režiséra a zkušeností filmové postavy. Jako Kitova rodina, Khaouuvi rodiče uprchli z jihovýchodní Asie, když byl malý – v jeho případě z Kambodže – a také vyrostl v Británii. Jeho příběh se tak promítl do samotného filmu, ačkoliv sám tvrdí, že se chtěl od snímku co nejvíce distancovat.

Snímek měl světovou premiéru na 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a získal zde především pozitivní ohlasy.

Last Christmas

Romantická komedie s vánoční tématikou pojednává o bláznivé dívce Kate (Emilia Clarke), která má v životě konstantní smůlu. Nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě a pořád něco kazí. Jednoho dne ale potká Toma (Henry Golding), záhadného mladíka, který se jí začne plést do cesty a ukáže jí, že život může být víc, než nezávazný sex a pivo v hospodě.

Komedie byla uvedena v listopadu letošního roku a režie se ujal opět Paul Feig. Na scénáři se podílela i herečka Emma Thompson, která ve snímku hraje šílenou matku Kate. Název filmu je odvozený od jedné z nejznámějších písniček George Michaela a celým snímkem se linou jeho písně.

Nadcházející snímky: Gentlemani, Snake Eyes

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!