Nahrávání společného alba je vždy trochu boj, říkají Marpo & TroubleGang před vydáním nové desky

Nahrávání společného alba je vždy trochu boj, říkají Marpo & TroubleGang před vydáním nové desky  

Marpo & TroubleGang již v pátek 29. ledna vydají v pořadí již druhé studiové album s vypovídajícím názvem DVA. Nové písně vyrazí představit živě na turné, které začne hned následující den po vydání.

Nejlepší, Generace velkejch snů, Víkend. To jsou singly, které představili Marpo & TroubleGang z chystané nahrávky DVA. Když se před pár lety dala tahle neobvyklá formace dohromady, jen málokdo by předpokládal, že dokáže vyprodat O2 arenu a zařadí se mezi největší tuzemská festivalová lákadla. O současné neobvyklé oblibě svědčí i velká očekávání spojena s přicházející novinkovou deskou.

„Nahrávání společného alba je vždy trochu boj. První TroubleGang desku dali v podstatě dohromady Kap a Marpo. WHNT za pochodu dopisoval texty. Tehdy jsme nečekali nic a tlak nebyl v podstatě žádný,“ vysvětluje kapela. Svými otevřenými texty a hudbou plnou tvrdé rockové kytary a nekompromisních beatů si však získala mnoho fanoušků a nyní je v naprosto odlišné situaci než před čtyřmi lety, kdy chystala svůj debut. Nyní již fanoušci očekávají zásadní desku, kterou skupina potvrdí své postavení.

„Z prvního singlu jsme nebyli úplně nadšení a trochu jsme tápali. Po nahrávání jsme letěli do Anglie a každý z nás si říkal – je to ono? Proč necítíme stejný vibe a euforii jako dřív?“ pokračuje TroubleGang a Marpo dodává: „Vtipný je, že deska měla být odevzdaná za měsíc a půl a my neměli ani notu. Zavřeli jsme se do studia a zažili asi nejintenzivnější měsíc a půl v životě týhle kapely. Neskutečně nás to nakoplo a spojilo v ten starej TroubleGang, kterej všichni znají. Udělali jsme desku, která na evropském trhu ještě nebyla. To si dovolím hrdě říct a jsem neskutečně pyšnej na všechny, kteří na tom dělali.“

Na výsledek své práce je kapela ale hrdá. „V krizové situaci se ukázalo, že to, na čem celý TroubleGang vzniknul, je pořád ještě v pořádku a žádný manažer, peníze nebo úspěch tenhle plamen neuhasí,“ říká formace, která vyjede hned po vydání desky DVA představit nové písně na turné. To odstartuje 30. listopadu v Sušici. Pokračovat bude Zlínem, Pískem, Kadaní či ‚dvojákem‘ v pražském Lucerna Music Baru. 

Marpo & TroubleGang: DVA TOUR 2019

Foto: Tony Košař

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci: ,

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!