SLOU DAYS podzim 2019: víc jógy než módy

SLOU DAYS podzim 2019: víc jógy než módy65%

Komunita zastánců lokální módy a pomalého životního stylu se opět sešla na SLOU DAYS, které proběhly 22. – 23. listopadu 2019 v karlínské Hauch Gallery. Letos však byla móda nahrazena jógou.

SLOU DAYS je koncept, který spojuje sérii přednášek věnovaných zejména udržitelné módě a shopping zónu, kde se mohou prezentovat lokální oděvní či kosmetické značky. V karlínské Hauch Gallery jako vždy vládla příjemná atmosféra komorních trhů, dobrého jídla a módních témat. Pouze sobotní program nahradil módu jógou.

Jednu z nejlepších přednášek vedla osobní stylistka Kamila Vodochodská, kterou věnovala zásadám, podle kterých by si ženy měly vybírat oblečení. Důraz kladla na kvalitu, investici, ale i následnou důkladnou a vědomou péči, která by měla být u každého kousku individuální. Jako časté ženské problémy při nakupování Kamila vyzdvihla vědomé i nevědomé šetření na sobě sama a neznalost vlastního těla a velikostí. Nákupy ženám komplikují i „čtyři ženy“, které v sobě každá z nás nosí – vždy jdeme nakupovat s určitou náladou a pro jednu z oněch čtyřech žen, ale nosit to musí i zbylé tři.

Petr Muhlhans ze Souladu měl vést seminář o zdravé a přirozené módě v pohybu. Více než o módě byla však přednáška o pohybu jako takovém. Zahrnovala dokonce vyzouvání bot, ponožek a prostocviky. Ač se většina posluchačů v sále přidala, do konceptu akce tento seminář rozhodně nezapadl. Z podobného soudku byla i přednáška Michaely Dombrovské, která vedla 45 minut obličejové jógy. Spojitost s módou a udržitelností opět nulová. Diváci se maximálně naučili něco o udržitelnosti vlastních mimických svalů.

Mezi nejzajímavější stánky shopping zóny, které je v rámci podzimních SLOU DAYS potřeba zmínit, patřila 100% přírodní kosmetika S láskou Emily. Příjemná majitelka značky vlastnoručně vyrábí každý jednotlivý krém, scrub na rty i odličovací olej, píše si štítky i spravuje facebookovou stránku. Z módní sekce návštěvníky zaujala tvorba Lucie Komárkové, jejíž oděvy byly výjimečné po stránce střihu i příjemných materiálů. Stánek ePipi představil graficky unikátní diáře a bločky pro milovníky papírenských potřeb.

Ač byly podzimní SLOU DAYS oproti předešlým ročníkům větším zklamáním z důvodu sobotního programu, celková atmosféra, pečlivě vybraní prodejci a úzká komunita přesto přispěli k tomu, že se akce vydařila. A doufejme, že na jaře nebudou muset návštěvníci stát na jedné noze bez ponožek a poslechnou si víc o udržitelné módě a minimalismu.

 

Použité fotografie: Slou.cz

Názor informuji.cz: 65%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

SLOU DAYS podzim 2019 / Kamila VodochodskáSLOU DAYS podzim 2019 / Petr Muhlhans
 

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Hauch Gallery

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!