Disneyovská scenérie druhého Ledového království pořád dokáže uhranout, postavy už se ale vyčerpaly

Disneyovská scenérie druhého Ledového království pořád dokáže uhranout, postavy už se ale vyčerpaly65%

Elsa s Annou jsou pro dnešní děti něco jako pro dřívější generace Pokémoni, Tom a Jerry nebo Mickey Mouse. Ikonické hrdinky Ledového králoství ale vyplácaly veškeré své kouzlo v prvním díle, Disney tak musí zachraňovat očekávané překvapení kouzelným lesem, vodním koněm i roztomilou ohnivou ještěrkou.

Příběh se po několika dějových otočkách prvního dílu vrací opět na začátek. Rodiče malých princezen se jim rozhodnou vyprávět tajemnou historku o dalekém hvozdu, ve kterém vládnou čtyři živly - země, voda, oheň a vzduch. Také v něm žije kmen, kteý se naučil tyto síly využívat. Kvůli zdánlivě bezdůvodnému boji byl ale navždy zatracen a schován pod nepropustnou mlhou.

A právě za ni se musí naši staří známí - Elsa, Anna, Kristoff, Sven a Olaf - vydat. Co za nerůhlednou oponou najdou? Dlouho skrývaná tajemství, zamrzlou řeku vzpomínek i ještěrku, která zapálí všechno kolem sebe.

O co přišlo Ledové králoství ve vyprávění nahradilo v prostředí. Místo jednoduché zasněžené krajiny a bělostného hradu z ledu diváky nyní čeká kouzelný les plný pozoruhodných stvoření. Animátoři tentokrát popustili uzdu fantazii a vyřádili se na vysokých vlnách, vodním koni, kamených obrech i severské symbolice. Po vizuální stránce není novému příběhu co vytknout.

Hrdinové se nevyvinuli

Osudy jednotlivých postav se ale poněkud vyčerpaly. Ztratil se z nich konflikt i hloubka přemýšlení, jejich jediným cílem je momentálně konat dobro a najít pravdu. Jistě, jako příklad dětem jsou stále skvělé, ale přece jen trochu nudné. 

Jediný, kdo neztratil svou duši, je Olaf. Alespoň pro děti je i podruhé kašpárkem, který dokáže zahnat každou ospalou chvíli. A jako by tu právě proto byl, aby si nikdo nevšiml, že se v celém Ledovém království toho vlastně až tolik neděje.

I přesto (nebo možná právě proto), že charaktery neprošly téměř žádným vývojem (pokud za vývoj nepočítáte změnu účesu), budou děti jistě nadšené. Okouzlí je tajemný les, hravý větřík i ledové sochy a ani nevzpomenou, že se během šesti let jejich sen přesunul od okouzlující říše k průměrné animované podívané v královských šatičkách.

Názor informuji.cz: 65%

Kdy a kde dávají film: Ledové království II

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!