Hudební novinky, týden #48: Earth, narozeniny Xindla i Parov Stelar v Praze

Hudební novinky, týden #48: Earth, narozeniny Xindla i Parov Stelar v Praze 

Poslední listopadový týden je plný nejen spadaného listí, ale i hudebních akcí. Vyberte si tu, na které nechcete chybět! A na závěr jedno nově vycházející album.

Mezinárodní festival jazzového piana

V pondělí se Atrium na Žižkově stane centrem jazzu. Úvodní dvojkoncert Mezinárodního festivalu jazzového piana tam zaplní hudba islandské virtuosky Sunny Gunnlaugsové a italsko-francouzského sólisty i sidemana slavných jazzmanů Giovanniho Mirabassiho.

Klavíristka z Reykjaviku ukáže, jak v hudbě kombinuje evropskou eleganci s americkým drivem. Italský pianista, který teď žije a tvoří v Paříži, získal titul nejlepšího sólisty už v roce 1996 na Tremplin Jazz Avignon a jako sidemana si ho vybral třeba šansoniér Léo Ferré.

Mezinárodní festival jazzového piana bude pak pokračovat i v dalších prosincových týdnech na Nuselské radnici a v Atriu.

Earth po sedmi letech v Praze

Kultovní americká kapela Earth vznikla už roku 1990 v Seattlu. Tuto středu, 27. 11., se vrátí po dlouhých sedmi letech do Prahy. V klubu Futurum na Smíchově představí divákům nové album nazvané Full Upon Her Burning Lips.

Kapelu založil originální kytarista Dylan Carlson a producent Slim Moon. Pět členů dohromady hraje většinou jen instrumentální, pomalé až meditační skladby s jemnými bicími, které jsou však do detailu promyšlené a mohou vás dostat do hudební hypnózy. Silný zážitek tedy zajištěn!

Mig 21 v Lucerně

Během svého turné HYJÉ! Tour 2019 se Mig 21 zastaví i v Praze. A to hned třikrát! Na koncert do Lucerna Music Baru můžete jít buď v úterý, ve středu nebo ve čtvrtek – případně si dát rovnou třídenní maraton. Zbývají poslední vstupenky, pokud vůbec, takže pokud vás Mig 21 baví, neotálejte dlouho.

Xindl X ve Foru Karlín

Oblíbený český písničkář a zpěvák oslaví 40. narozeniny se svými fanoušky ve velkém – na podiu Fora Karlín v Praze je bude čekat program plný zajímavých hostů i všech Xindlových hitů. Ve čtvrtek 28. listopadu zahraje třeba skladby Anděl, V blbým věku, Chemie, Cudzinka v tvojej zemi, Láska v housce, Dysgrafik z nový úspěšný singl Dřevo. Kromě tohoto velkolepého koncert Xindl X přichystal pro své fanoušky zpěvník svých písní i vydání svého prvního „Best of“ alba.

Parov Stelar

V pátek přijede do pražské Tipsport areny hvězdný rakouský DJ a hudebník Parov Stelar, spojující elektronickou hudbu s jazzem a swingem. Návštěvníci koncertu se prý mohou těšit na novou scénu, světelnou show a větší vizuály, než zažili v minulosti. Novinkou bude taky nová členka kapely, zpěvačka Elena Karafizi. Hudebník se na letošní turné vydal s novým albem, ze kterého pochází třeba singl Gringo.

Vánoční album Robbieho Williamse

Naladit se s příchodem prosince na vánoční atmosféru vám může pomoct nové album zpěváka Robbieho Williamse, které vyjde tento pátek. Vánoční album se rozkládá rovnou na dvou CD a jmenuje se jednoduše: The Christmas Present.

Foto: Ilosaarirock

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!