Cirque Du Soleil vymění O2 arénu za velké šapitó. Doveze show o vývoji lidstva

Cirque Du Soleil vymění O2 arénu za velké šapitó. Doveze show o vývoji lidstva  

Soubor Cirque Du Soleil, který patří mezi nejuznávanější v oblasti nového cirkusu, se příští rok vrátí na Prahy. Vůbec poprvé svou show nepředstaví v hale, ale pod velkým šapitó na Letenské pláni.

TOTEM. Tak zní název hry, kterou přiveze Cirque Du Soleil do velkého šapitó na Letenské pláni. Návštěvníkům nabídne fascinující pohled na vývoj lidstva. Poprvé byla uvedena již v roce 2010, pro pražské fanoušky ale bude novinkou. Česká premiéra se totiž uskuteční až 17. července 2020 ve velkém stanu, který má průměr 51 metrů a pojme více než 2500 diváků.

Naposledy se Cirque Du Soleil představil v české metropoli se svou hrou Toruk: The First Flight, která je inspirována filmem Avatar režiséra Jamese Camerona. Show TOTEM, na kterou pražští diváci teprve čekají, se odehrává na ostrově, jenž svým tvarem připomíná želvu. Sleduje vývoj lidského druhu od původních obojživelníků až po lidi, které touží po létání.

„Představení zkoumá vazby, které člověka poutají k jinému druhu, zobrazuje jeho sny a nekonečný potenciál,“ vysvětlují organizátoři představení, „vyjadřovacími prostředky jsou především akrobatické výkony doplněné vizuálními efekty.“ Hra kombinuje svět vědy, legendy a domorodé příběhy o stvoření. Kritiky oceňují především intimní atmosféru a krásu celého představení.

Od roku 2010 zhlédlo inscenaci TOTEM více než 6 milionů diváků ve více než 50 městech po celém světě. V představení režírovaném Robertem Lepagem vystupuje 48 akrobatů, herců, hudebníků a zpěváků, kteří nabízí výjimečnou přehlídku akrobatických výkonů, zábavy, dojímavé dramatizace i překvapivých vizuálních efektů.

Cirque Du Soleil vystoupí v Praze ve dnech od 17. července do 2. srpna 2020. Předprodej vstupenek startuje 21. listopadu v 9:00.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!