Studentské filmy a jejich mezinárodní festival v Písku

Studentské filmy a jejich mezinárodní festival v Písku 

Letos už po jedenácté Písek hostil Mezinárodní festival studentských filmů. Organizátoři slibovali na 6.- 9.října nabitý program. Projekce studentských filmů až z 21zemí, doprovodný program plný svěží muziky i sobotní projekci filmu Alois Nebel. Asi by se dalo dlouze diskutovat, zda se všechno povedlo tak, jak si to naplánovali organizátoři a vysnili návštěvníci.

Filmy byly rozděleny do 5 soutěžních bloků, pokud k tomu přidáme 7 nesoutěžních zahraničních filmů a dva bloky Best of CZ a Best of FAMO a SVOŠF, měli jste možnost zhlédnout 58 krátkých studentských filmů, což je na jeden prodloužený víkend poměrně slušné! Vždyť i téma celého festivalu znělo „Milujeme film“. K velkému nadšení českých vlastenců a filmových nadšenců se opět potvrdila kvalita českých snímků.

Co o tom vítězném říká jeden ze studentů FAMO - Pavel Brychta?

Automatic for the people! http://www.csfd.cz/film/287963-automatic-for-the-people/ Znělka Jana Vejnara vedla celý minulý ročník a tohle vítězství jeho absolventského filmu jen dokazuje, že je opravdu talentovaným filmařem. Film má hlubokou myšlenku, skvělé herce a atmosférickou hudbu!“

Největší úspěch z doprovodných programů sklidilo v sobotu večer spojení němého filmu „Pandořina skříňka“ od G.W.Pabsta a klavírního doprovodu Gerharda Grubera, který se specializuje právě na hudební doprovod němých filmů. Večerní festivalovou atmosféru, pak zpestřily ještě koncerty kapel jako Airfaire, Pub Animals, Escape 2 the jungle a další.

Doufejme, že se můžeme těšit i příští rok na tento filmový festival a jeho ceny, kvalitní české studentské filmy i vychytané chyby v organizaci, tak aby se v roce 2012 jihočeský Písek alespoň na jeden víkend zase proměnil v takový malý studentský Hollywood.

http://filmfestpisek.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Studentské filmy a jejich mezinárodní festival v Písku
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!