Metronome láká na legendu elektronické hudby. Novou desku představí v Praze Underworld

Metronome láká na legendu elektronické hudby. Novou desku představí v Praze Underworld  

Festival Metronome Prague oznámil prvního zahraničního headlinera. Do Prahy dorazí kapela Underworld, která představí fanouškům své nové album. Slibuje neopakovatelnou a největší show, jakou kdy předvedla.

V pořadí desáté studiové album kapely Underworld nese název Drift Songs a vychází už tento týden. Je završením ročního projektu Drift, v rámci něhož se hudební duo zavázalo k tomu, že od listopadu 2018 představí fanouškům každý týden nový nebo doposud nepublikovaný materiál – ať už se jednalo o skladby, videa či výtvarná díla.

„Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo získat tak živou a aktuální skupinu. Skupinu, která je symbolem pro mnoho generací, a přitom je naprosto moderní,“ říká ředitel festivalu David Gaydečka, „její nové album očekávají miliony fanoušků a my jsme opravdu rádi, že jej představí právě v Praze, našemu domácímu publiku a ve své životní formě. Underworld si naši fanoušci toužebně přáli a jsme hrdí, že jsme jejich přání dokázali vyjít vstříc.“

Kapela Underworld, kterou tvoří Karl Hyde a Rick Smith, je součástí světové elektronické scény již od roku 1980. Klíčovou se pro ně stala ale až třetí nahrávka Dubnobasswithmyheadman, která obsahuje hity jako Cowgirl či Dark & Long. V roce 1995 pak Underworld potvrdili svou pozici megahitem Born Slippy, který proslavil legendární snímek Trainspotting.

V současné době má kapela na svém kontě již devět studiových alb, desátá deska je na cestě. Má být živá, aktuální a reflektující moderní trendy. Skupina totiž nechce žít jen z minulosti, nicméně chce zůstat svou. Novou nahrávku vyjede kapela propagovat na světové turné, během něhož se zastaví také na festivalu Metronome, který se uskuteční 19. a 20. června 2020.

Underworld se stali v roce 2016 headlinerem festivalu Colours of Ostrava, kde publikum doslova učarovali. Na tento úspěch chtějí v roce 2020 navázat i v české metropoli. 

Foto: Gaelle Beri  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!