Kabaret Pepe v Divadle Kampa působí výraznými autorskými skladbami. Funguje ale i jako příjemné posezení při svíčkách

Kabaret Pepe v Divadle Kampa působí výraznými autorskými skladbami. Funguje ale i jako příjemné posezení při svíčkách70%

Divadlo Kampa letos slaví desáté narozeniny a k nim si nadělilo několik dárků. Mezi ně patří i premiérová inscenace Kabaret Pepe, který připravila herečka, klavíristka a v tomto případě hlavně písničkářka Petra Bílková. Zábavné písně doplnilo příjemné prostředí a autentický projev hlavní (a jediné) představitelky.

Divadlo Kampa letos vstoupilo do své jubilejní desáté sezóny. Ke kulatinám si nadělilo několik dárků, mezi něž patří například nové CD, pohádka, ale i první letošní premiéra. Tou je Kabaret Pepe. Autorský hudebně divadelní večer připravila herečka Petra Bílková, která je autorkou písní a textu, ale také jedinou protagonistkou večera.

Dlouholetou členku domácího souboru Cylindr návštěvníci Kampy dobře znají; hraje totiž ve většině inscenací z repertoáru divadla a vystupuje také v různých šansonech. Tentokrát však poprvé předvádí své vlastní autorské písně a je také autorkou konceptu, scénáře a jedinou vystupující.

Kabaret Pepe, foto: archiv Divadla Kampa

Autenticitu příjemného večera doplnily stolky se sušenkami a svíčkami v hledišti. Přirozený projev protagonistky byl pak hlavní devízou kabaretu, v němž to nejlepší byly právě její autorské písně. Ať už byly dojemné či humorné, Bílková dokázala nadchnout publikum výbornými texty, skvělou hrou na klavír a bezchybným přirozeným zpěvem.

Bílková písně doplňovala povídáním o sobě a svém životě. Zde se však bohužel často uchylovala k banálním prohlášením typu, co všechno má „ráda“ (například ráda skládá písničky a moc ji to baví) nebo k životním radám ze soudku, že krása není důležitá, důležité je to, co je uvnitř. V kontrastu s chytrými a propracovanými texty písní tato prohlášení vyznívala banálně až naivně a především zbytečně vysvětlovala pointy písní, které byly pro diváka pochopitelné samy o sobě.

Kabaret Pepe, foto: archiv Divadla Kampa

V druhé polovině inscenace lehce ztrácela tempo, jelikož ubývalo písní a přibývalo povídání. Bílková však naštěstí vždy dokázala dalším songem publikum opět rozproudit a nadchnout.

Po novém roce si Bílková dle svých slov bude do každého vydání Kabaretu Pepe zvát různé hosty. Můžeme se tedy těšit na zpestření, které přinesou noví umělci, a doplní tak příjemný večer plný výborných písní, jímž Kabaret Pepe v repertoáru Divadla Kampa je a jistě dlouho bude.

Názor informuji.cz: 70%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Kabaret Pepe, foto: archiv Divadla KampaKabaret Pepe, foto: archiv Divadla Kampa
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!