Hudební novinky, týden #47: elektronika z Islandu i Manchesteru a energičtí Mydy Rabycad a Fiddler's Green

Hudební novinky, týden #47: elektronika z Islandu i Manchesteru a energičtí Mydy Rabycad a Fiddler's Green 

18. listopadu začne nový týden, který opět nabídne mnoho hudebních událostí po celé republice. Podívejte se na náš výběr a zpříjemněte si některý z večerů hudbou naživo nebo z nových alb!

Ólafur Arnalds v Brně

V úterý zaplní Sono Centrum v Brně spojení elektronické a akustické hudby v podání islandského hudebního mága Ólafa Arnaldse. Ten letos v létě okouzlil české publikum již na festivalu Colours of Ostrava. V Brně se zastaví v rámci turné k novému albu re:member, které vydal loni. Jeho hudba láká posluchače ke snění, může působit jako zhudebněná impresionistická malba. Pro Arnaldse samotného toto totiž znamená přímý návrat k vlastním, islandským kulturním kořenům.

Jihoafrická sopranistka Pretty Yende

U příležitosti oslav 30. výročí pádu železné opony přijede ve středu 20. listopadu do Prahy jihoafrická sopranistka Pretty Yende. Recitál ve Smetanově síni zapojila mezi zastávky na svém podzimním turné, které zakončí v prosinci ve slavné Carnegie Hall v New Yorku. Na koncertu uslyšíte písně slavných romantických skladatelů. Zpěvačku doprovodí italský klavírista Michele D’Elia. Přijďte se přesvědčit, jaká zpěvačka vyrostla z šestnáctileté dívky, která naplnila svůj sen, získala stipendium a vystudovala Jihoafrickou akademii hudby. Záhy vyhrála dvě prestižní soutěže a vystupovala i v Metropolitní opeře.

Den po koncertě povede Pretty Yende masterclass „hodinu zpěvu, nejen o zpěvu“.

Mydy Rabycad pokřtí nové album

Česká elektropopová skupina Mydy Rabycad v pátek oslaví vydání nového, už čtvrtého alba. Má za sebou úspěchy na turné po USA i na českých festivalech Colours of Ostrava a Metronome. Jejich poslední album M.Y.D.Y. taky získalo velmi pozitivní ohlasy. Zbrusu nové album pokřtí v pátek 22. listopadu ve Foru Karlín. Návštěvníci se můžou těšit na našlápnutou show na velkém podiu, mnoho hudbeních hostů i nové kostýmy.

Fiddler's Green v pražském Futuru

V sobotu se obrovskou dávkou energie naplní Futurum Music Bar na Smíchově. Přijede tam německá folk-punková kapela Fiddler’s Green. V létě to rozjeli na hlavní stage festivalu Mighty Sounds, do Prahy přijedou úplně poprvé za dobu své existence, která začala už roku 1990. Jako speciální hosté vystoupí česká skupina Pirates of the Pubs, která tam při té příležitosti pokřtí své druhé album Still on the Road.

Lamb v Lucerně

V neděli se elektronické duo původem z Manchesteru Lamb vrátí do České republiky. V Lucerna Music Baru představí své nové album The Secret of Letting Go. Zpěvačka Lou Rhodes a instrumentalista Andyho Barlowa se proslavili po vzniku kapely roku 1996 zejména skladbami Górecki a Gabriel. Nové, v pořadí sedmé studiové album si hraje s prostorem mezi zvuky – jemný zpěvaččin hlas střídají pulzující basy, intimní melodie se tak rozvine ve výrazný refrén. Vedle elektroniky jsou Lamb inspirovaní i trip hopem, drum and bass a jazzem.

Posmrtné album Leonarda Cohena

Tento týden vás taky čeká příchod nově vydaných desek. Třeba té od Leonarda Cohena s posmrtně vydanými novými nahrávkami Thanks for the Dance. Na písních po básníkově smrti roku 2016 pracoval jeho syn Adam. Album bude obsahovat doposud nezveřejněný hudební materiál i výsledky různých spoluprací s dalšími hudbeníky..

Foto: YouTube

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!