Listopadové kulturní novinky: Andrea Bocelli i Czech Press Photo

Listopadové kulturní novinky: Andrea Bocelli i Czech Press Photo 

Listopad je v plném proudu a ani po nedělních oslavách 30. výročí svobody nebude o kulturní zážitky nouze. Podívejte se na náš výběr kulturních novinek, které byste si v tomto podzim uzavírajícím měsíci neměli nechat ujít!

30. listopadu přivítá pražská O2 arena snad nejpopulárnějšího interpreta klasické hudby na světě. Slavný nevidomý tenorista Andrea Bocelli tam představí své nové album . Těšit se proto můžete na melancholické melodie plné vzpomínek, citů a opěvujících rodinu i lidskou duši.

Do prostředí nejtěžšího motoristického závodu na světě ve francouzském Le Mans na přelomu 50. a 60. let vás přenese nový film Le Mans '66 / Ford v Ferrari. Matt Damon v hlavní roli vrcholného závodníka musí kvůli zdraví přestat s tím, co mu jde nejlépe. Na novou kariérní cestu se proto vydá jako vynalézavý konstruktér, kterého si najme sám Henry Ford II. Jak to dopadne, se už sami dozvíte v kinech.

Ani svět divadla v listopadu nespí. Divadlo Kámen například 21. 11. uvede poprvé novou hru S citem, spojující tvrdost s citem a opravdovostí. Na námět komického i existenciálního románu Jáchyma Topola Citlivý člověk nacvičil jeho soubor tuto hru, úprava je ale spíše složena ze zlomků knižní předlohy. Vyzdvihuje jeden z hlavních motivů Topolovy poetizující prózy. Nejlépe uvidíte sami.

Novinářskou fotografii v dnešní nové podobě můžete obdivovat od 22. listopadu na výstavě v Novoměstské radnici. V rámci prestižní soutěže Czech Press Photo zobrazuje dnešní společnost z nejrůznějších úhlů pohledu. Vedle dramat a napětí dnešního světa ale taky dokazuje, že ve světě se stále dějí i pozitivní události, takže s depresí neodejdete.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!