Festival krátkých filmů Brněnská šestnáctka začíná

Festival krátkých filmů Brněnská šestnáctka začíná 

Brno Brněnská šestnáctka, to je mezinárodní festival krátkých hraných filmů, který nabídne od středy 12. do neděle 16. října bohatou škálu děl. Filmy ze soutěžní sekce bude hodnotit porota v čele s režisérem Robertem Sedláčkem. Doprovodný program zahrne například výstavu, experimentální projekce či koncerty.

OMFG! KRAŤASY! Zahájení prodeje akreditací festivalu BRNO16

Festival Brněnská 16 je nejstarším pravidelně se odehrávajícím festivalem na území České republiky. Za dobu své existence prošel mnoha různými érami, obdobími i změnami. Své jméno kdysi přehlídka získala od symbolu amatérské tvorby – šestnácti milimetrové filmové kamery.

Dramaturgický tým tzv. Brněnské 16 letos vybíral z 356 přihlášených děl, padesát nejlepších se objeví v hlavní soutěži. Kromě soutěžících snímků se diváci mohou těšit i na další  sekce, jako FAMU 60S – sbírku “kraťasů” Filmové akademie múzických umění z 60. let, Kraťasy Otakara Vávry - vzpomínku na slavného učitele režisérů nové vlny, či 16mm kraťasy - Výběr nejzajímavějších experimentálních filmů z FAMU katedry střihové skladby od roku 2007. Perlou programu je pak retrospektiva rumunských krátkých filmů.

Do poroty hodnotící soutěžní filmy zasedne režisér Robert Sedláček, filmová teoretička Marika Kupková, animátorka Pavla Provazníková, člen štábu Transylvania Film Festival Dan Nastasoiu nebo novinář, režisér a pedagog Rodrigo Morales.

Doprovodný program nabídne projekce experimentálních filmů na 8mm a 16mm materiálu v Moravské galerii a unikátní výstavu historických projektorů a kamer od legendárního výrobce Jindřicha Suchánka. Festivalovým předskokanem bude brněnská premiéra filmu Petra Marka Nic proti ničemu následovaná dýdžejským setem kapely MIDI LIDI. Závěrečná party podpořená koncertem americké kapely Ganglians se uskuteční v Sále B. Bakaly v sobotu 15.10. od 21 hodin.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Festival krátkých filmů Brněnská šestnáctka začínáFestival krátkých filmů Brněnská šestnáctka začínáFestival krátkých filmů Brněnská šestnáctka začíná
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!