Hudební novinky, týden #46: česká premiéra Christophera Ellise i nedělní Koncert pro budoucnost

Hudební novinky, týden #46: česká premiéra Christophera Ellise i nedělní Koncert pro budoucnost 

Na konci tohoto týdne nás čeká velmi významné výročí. 30 let od sametové revoluce oslaví lidé na spoustě akcí napříč republikou, ta největší na Václavském náměstí nabídne i bohatý hudební program. Ještě předtím ale po celý týden můžete hudebně žít, vyberte si z našich tipů.

Wohnout nadvakrát

Nejen v pondělí, ale i v úterý můžete zajít poslechnout si oblíbenou českou kapelu Wohnout na jejich již tradiční koncert v domovském klubu Retro. Po osmé hodině jim vždy pódium rozehřejí členové kapely Civilní obrana, po deváté pak už hlavní hvězdy večera dokáží, zač je toho loket. Sami hudebníci zvou na „pražský sraz pobočky svazu českých bohémů“, po které přijde i afterparty s DJ Manaworldsem.

Spoluhráčka Prince Ida Nielsen s kapelou v Jazz Docku

Baskytaristka Ida Nielsen hrála od roku 2010 v kapele legendárního zpěváka a multiinsturmentalisty Prince. Po absolvování několikaletého turné s ní se vydala na sólovou dráhu, během které jí vyšlo třeba úspěšné album Turnitup. Její písně jsou osobité a mísí old-school funk s hip hopem i reggae. Koncerty Nielsen tvoří energickou show, kterou předvede i na pondělním vystoupení v pražském jazzovém klubu Jazz Dock, kam dorazí i se svou excelentní kapelou The Funkbots.

Gaia Mesiah na Flédě

Brno si tento týden užije pořádnou dávku crossoveru v živelné show kultovní kapely Gaia Mesiah. V úterý se během svého turné staví v brněnském klubu Fléda. Kromě nesmrtelných hitů jako třeba Ocean, Maňana a Alpha Female se můžete těšit i na zcela nové skladby a hlavně spoustu energie, kterou jsou Gaia Mesiah pověstní.

Christopher Ellis v Praze

Jamajské kořeny, vyrůstání ve Velké Británii a hudební rodina – to vše způsobilo, že se Christopher Ellis vyšplhal na hudebním žebříku hodně vysoko. Tento syn krále rocksteady Altona Ellise přijede toto úterý poprvé do Prahy. Britského mladého zpěváka Christophera Ellise doprovodí v Lucerna Music Baru kapela Inheritance Band.

Jeremy Loops s looperem a kapelou v Lucerně

Také zajímavý hudební večer večer můžete strávit ve čtvrtek v pražském Paláci Lucerna, kam zavítá charismatický jihoafrický písničkář Jeremy Loops. Během svého turné The Mortal Man přijede jen do šesti evropských měst a Praha je jedním z nich. Kromě kytary vystoupí ve Velkém sále s looperem a doprovodnou kapelou. Loopsova hudba nezná hranic – od popu se přelévá k folku, hip hopu, ale i beatboxu a reggae. Díky prolínání zvukových smyček, živé hudby a vřelým kontaktem s publikem se jeho koncerty mění ve velkou spontánní jam-session.

Koncert pro budoucnost na oslavu 30 let svobody

V neděli 17. listopadu proběhnou všemožné oslavy kulatého výročí od sametové revoluce. A mnohé z nich budou spojeny i s hudební produkcí. V Praze se největší odehraje na Václavském náměstí, kde před 30 lety započala nová cesta naší společnosti směrem ke svobodě a demokracii. Koncert pro budoucnost nabídne bohatý program plný koncertů i zajímavých projevů. Z hudebníků na Václaváku vystoupí třeba kapely Mig 21, Tata Bojs, Buty, Vypsaná
fiXa, Vltava, Poletíme a Skety. Poslouchat můžete už od 16:30 až do desáté hodiny večerní.

Foto: Festival svobody

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!