Odstartoval 8. ročník přehlídky mladého umění Pokoje 2019

Odstartoval 8. ročník přehlídky mladého umění Pokoje 2019 

Od pátku 8. listopadu do neděle 17. listopadu probíhá v Praze již 8. ročník přehlídky mladého umění Pokoje 2019. Mladí umělci z více než tří desítek ateliérů vysokých škol vdechli život prázdným místnostem chátrajícího Desfourského paláce v samotném centru Prahy a na téma svéráz otevřou otázku jedinečnosti, odlišnosti, specificity či originality v umění.

Studenti ze 13 uměleckých vysokých škol pozvou návštěvníky do celkem 32 pokojů, ve kterých představí pokoj coby trojrozměrnou knihu, do které je obtisknut život alkoholičky, nebo na bizarní rodinnou večeři, na retro diskotéce vám vytvoří současný sociální kredit, jinde zakusíte svéráznost Ústeckého kraje, nebo se stanete součástí počítačové hry. Nebude chybět ani chataření, chalupaření a kutilství, kterému se bude věnovat instalace studentů Krajinářské architektury ČVUT.

Novinkou přehlídky je kurátorský pokoj, který nabídne pohled teoretika na mladou uměleckou scénu jemuž vtiskla podobu umělkyně a kurátorka Magdalena Jadwiga Härtelová, která působí mezi Prahou, Berlínem a Bay Area.  Ta povede i workshop praktických rad pro umělce, teoretiky, kurátory a další činné v kultuře.

Kurátorský pokoj

Během výstavy proběhnou také doprovodné programy. Můžete se těšit na přednášky, workshopy, performance či komentované prohlídky.

I letos se na přehlídce udělí dvě ceny. Cenu odborné poroty si odnesou tři nejzdařilejší realizace Pokojů a o druhém ocenění rozhodnou samotní návštěvníci přehlídky.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Desfourský palác

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!