Indie folkoví Hollow Coves ohromili pražské Futurum přátelskou atmosférou

Indie folkoví Hollow Coves ohromili pražské Futurum přátelskou atmosférou 85%

Australské duo Hollow Coves vydalo v říjnu debutové album a momentálně je na celosvětovém turné. V rámci něj zamířili také do České republiky, kde vystoupili již poněkolikáté. Zahráli ve čtvrtek 7. listopadu v pražském klubu Futurum na Smíchově. I tam se ukázalo, že jejich skladby v mladém publiku rezonují a kromě melodických tónů nesou mnohdy i určitá poselství.

Celý večer otevřel krátce po půl deváté rodák z ostrova Kréta, který se prezentuje pseudonymem Plàsi, a nebylo to poprvé, co se v České republice předvedl. Minulý rok zde představil své debutové album People a to v pražském paláci Akropolis, kam se letos v prosinci opět vrátí. 

Plàsi, Foto: Marián Juskanin

Přestože jeho vystoupení opakovaně narušovala jedna ze slečen v publiku, která to pravděpodobně neodhadla s mírou požitého alkoholu, nenechal se rozhodit. Podařilo se mu zaujmout a na konci jeho třicetiminutového představení si společně s ním prozpěvoval "hmhmmhmm" do rytmu téměř každý v sále

Rodácí z australského Brisbane pak na pódium dorazili s dalšími dvěma členy výpravy a krátce před tři čtvrtě na deset zahájili vystoupení skladbou When We Were Young, novinkou z říjnového debutu Moments. Z nového alba přednesli v průběhu večera mnoho písní a přestože je tomu teprve pár týdnů, co nová deska vyšla, zdálo se, že publikum nahrávky zná a stihlo si je za krátkou dobu oblíbit. 

Foto: Marián Juskanin

Ozvláštnění večera přišlo zhruba v polovině vystoupení, kdy zůstali pro interpretaci několika skladeb jen dva hlavní frontmani. Jejich společný akustický přednes byl okouzlující především během písně Beauty in the Light, kterou jeden z hudebníku doprovodil hrou na foukací harmoniku. 

Před tím než zahráli svůj největší hit The Woods, poznamenali, že by je nikdy nenapadlo, jak velkého ohlasu se dočkají. Nutno říci, že v průběhu večera s publikem zůstali v kontaktu neustále a byli v tom impozantní. Ať už mluvili o tom, že strávili v Praze příjemný den či vyprávěli o jejich domu na pláži v Austrálii, bylo to přirozené, lidské a přátelské. 

Navzdory jejich poměrně jednotvárné hudební tvorbě měl koncert spád po celou dobu a těžko bychom hledali slabší pasáže. Hlasy hudebníků se nanejvýš harmonicky doplňovaly s jejich nástroji a publikum vypadalo, že si užívá každý tón. 

Foto: Marián Juskanin

Celý večer hudebníci zakončili dvěma přídavky. Nejprve zahráli píseň Coastline z jejich EP WanderLust. Působivé bylo, že druhý z přídavků, skladbu Anew, zařadili poté, co si ji přál někdo z prvních řad a zároveň připomněli její příběh vzniku a poselství. Tím je skutečnost, že by rádi svými skladbami pomáhali lidem s depresemi.

Byl to krásný šedesátiminutový koncert, během kterého stihlo duo odehrát téměř celý svůj repertoár. Matt Carins a Ryan Henderson opakovaně prokázali, že jsou hudebníky na svém místě a skládání hudby jim přináší především radost. 

Foto: Marián Juskanin

 

Názor informuji.cz: 85%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!