Nejtalentovanější umělci ze zemí afrického kontinentu poprvé přijedou do Česka. V metropoli představí projekt Mother Africa

Nejtalentovanější umělci ze zemí afrického kontinentu poprvé přijedou do Česka. V metropoli představí projekt Mother Africa 

Vášnivé, energické, plné nadšení i úsměvů. Představení Mother Africa oslnilo svět a v únoru zamíří i do české metropole.

Ti nejlepší umělci z černého kontinentu vyprodali londýnský West End, newyorskou Broadway i další haly a divadla v předních evropských městech. Nechybí mezi nimi držitelé rekordů, dechberoucí akrobaté, zpěváci i tanečníci. Na konci února předvedou svůj talent i zaplněnému Kongresovému centru v Praze.

Představení ukazuje skutečnou duši Afriky. Je plné životních příběhů, radostí i starostí jejích obyvatel. Diváci nepřijdou o artistická čísla doprovázená živou kapelou a zpěvem. To vše v nefalšovaných kostýmech a maskách. Nebudou chybět ani tamní tradice či rituály.

Za úspěchem projektu Mother Africa stojí kreativní tým v čele s Winston Ruddle, Ulrichem Thonem nebo Hubertem Schoberem. Ve svém arzenálu talentů mají například Mohameda Bena Silhu z Pobřeží slonoviny, který zvítězil v soutěži Afrika Got Talent a od té doby je považován za nejohebnějšího muže planety. On je však jen jedním ze zhruba třiceti výjimečných umělců.

"Na mnoha místech afrického kontinentu se stále vedou války, je obrovská chudoba i nedostatek základních životních potřeb, ale také už existuje mnoho krásných a svátečních míst, ve kterých najdeme čisté nadšení a radost ze života. A takové je právě představení Khayelitsha (čtvrť překládána jako "nový domov" pozn.red.), které přináší to nejkrásnější a nejpozitivnější co v současné Africe najdeme," říká o představení Mother Africa producentka Winston Ruddle.

Sama se narodila v Zimbabwe a od roku 2003 vede svou vlastní akrobatickou školu v Tanzanii. Ti nejlepší absolventi jsou součástí i jedinečné a světově unikátní show Mother Africa. Vstupenky na show 28. února 2020 jsou v prodeji.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!