Metalová acapella i progresivní groove muzika. Obnovený Basinfirefest oznamuje první jména

Metalová acapella i progresivní groove muzika. Obnovený Basinfirefest oznamuje první jména  

Západočeský Basinfirefest se vrací na festivalovou scénu. Po dvouleté pauze se uskuteční na svém obvyklém místě ve Spáleném Poříčí, a to ve dnech od 26. do 28. června 2020. Opět láká na české i zahraniční interprety metalového, rockového i punkového žánru.

Šestnáctý ročník Basinfirefestu již oznámil první várku interpretů, mezi nimiž nechybí zvučná jména české i zahraniční scény. Do Spáleného Poříčí dorazí ukrajinští Jinjer v čele s charismatickou Tatianou Shmailyuk. Progresivní groove muzika s ženským vokálem není cizí ani moldavským Infected Rain, kteří ve své tvorbě kombinují nu metal, metalcore i melodický dech metal. Klasičtější hardcore zvuk nabídne kapela Pro-Pain a dosud posledním oznámeným zahraničním interpretem je formace Van Canto. Ta kromě bicích nabízí symphonic metal bez hudebních nástrojů, které supluje šest hlasů.

Českou hudební scénu bude na festivalu příští rok reprezentovat klatovská kapela Trautenberk, jež láká kromě svérázné hudby na energickou rock’n’rollovou show. Svůj dudácký punk rock předvedou ve Spáleném Poříčí hudebníci z formace Pipes and Pints a novou desku Country Hell představí Krucipüsk v čele s Tomášem Hajíčkem. Chybět nebudou ani formace Debustrol, Asmodeus, Gaia Mesiah či punkáči z SPS a E!E.

Další kapely budou postupně přibývat.Vstupenky na festival je možné ale zakoupit již nyní. Nově se na akci organizačně podílí Brutal Assault agency, která zajišťuje i populární festival Brutal Assault. „Lze tak očekávat, že naše zaměření na rockovou a metalovou muziku bude expandovat směrem k zahraničním umělcům a oživí se o nová jména a další žánry, aniž byste byli ochuzeni o českou scénu, na kterou jste na Basinfirefestu od roku 2003 zvyklí a za kterou se na něj roky vydáváte,“ vysvětlují fanouškům organizátoři.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!