Kensington v listopadu vydají nové album a na jaře zavítají do Prahy

Kensington v listopadu vydají nové album a na jaře zavítají do Prahy 

Rocková kapela s názvem Kensington vznikla v roce 2005 a za čtrnáct let působení na hudební scéně si ji oblíbilo mnoho posluchačů nejen v jejich rodném Nizozemsku. Úctyhodné publikum mají také v České republice, kam se opakovaně vrací. Stane se tak i příští rok, kdy přijedou představit svou novou desku Time.

Nizozemskou kapelu Kensington tvoří čtveřice mladých rockerů - zpěvák a kytarista Eloi Youssef, baskytarista Jan Haker, kytarista Casper Starreveld a bubeník Niles Vandenberg

Přestože skupina vznikla již v roce 2005, nejprve fungovali nezávisle a do povědomí veřejnosti se dostali především v posledních letech. 

Letos v září uvedli na svém Instagramovém účtu informaci, že vydají novou, v pořadí již pátou studiovou desku. Pojmenovali ji Time a vyjde 15. listopadu. Nahráli ji v prostředí kanadského Vancouveru a přijde po tříleté pauze od posledního alba Control.

"Time je především o reflexi. Tento proces vědomí je v textech nové desky hojně opakovaný," vyjádřil se k charakteru novotiny frontman skupiny Eloi Youssef. 

Z nové desky zatím představili dva singly. První z nich s názvem Bats zveřejnili letos na jaře v květnu. 

Druhou píseń pojmenovali What Lies Ahead a společně s videoklipem z kanadského prostředí ji představili na sklonku prázdnin. 

Příští rok na jaře se vydají na turné po Evropě, v rámci kterého se zastaví také v České republice. Zahrají 26. března v pražském klubu Roxy. Vstupenky je možné zakoupit v internetovém předprodeji za 590 Kč. 

A není to poprvé, co zde vystoupí. Kromě toho, že zahráli v Praze v klubovém prostředí, představili se jako jedni z účinkujících na minulém ročníku Colours.  

Foto: Kensington, Facebook

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!