Indie folkoví Hollow Coves vydali debutové album a příští týden zahrají v Praze

Indie folkoví Hollow Coves vydali debutové album a příští týden zahrají v Praze 

Australské duo vystupující pod názvem Hollow Coves se na hudební scéně pohybuje od roku 2013. Za tu dobu si získalo početné publikum také v České republice. V Praze vystoupilo už několikrát a příští týden se tu v rámci evropského turné zastaví znovu. Zahrají 7. listopadu v pražském klubu Futurum.

Projekt, který se zrodil z jammování

Australskou kapelu Hollow Coves vytvořili jako vlastní projekt muzikanti a milovníci akustické hudby Ryan Henderson a Matt Cairns. Úplně původně se v jejich rodném Brisbane pravidelně scházeli na jammování a pak se jednoho dne rozhodli spojit příjemné s užitečným.

Své publikum si získali především v roce 2017, poté co vyšla jejich nahrávka The Woods, která přecházela vydání EP Wanderlust. Svými uhrančivými melodickými tóny ohromila miliony posluchačů po celém světě a do dnešního dne ji na serveru Youtube zhlédlo více než čtrnáct milionů lidí. 

Cestování jako společná vášeň 

S vydáním debutového alba pak počkali až do letošního roku. Nese název Moments a představili ho minulý měsíc, 19. října. 

Kromě hudby je už odjakživa pojila láska k cestování. Mezi jejich oblíbené destinace se řadí především země s horskou krajinou, rádi se vrací do Norska nebo Švýcarska. A právě téma cest a putování se v jejich tvorbě často objevuje, na druhém albu o něm zpívají například v písni Borderlines

 

Foto: Hollow Coves, Facebook

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!