Visací Zámek chystá koncertní šňůru i tři výroční show. Doprovodí ho kapela Znouzectnost

Visací Zámek chystá koncertní šňůru i tři výroční show. Doprovodí ho kapela Znouzectnost 

Na jednom pódiu se kapely Visací Zámek a Znouzecnost poprvé sešly před rokem a půl. Okamžitě však bylo jasné, že to klape, a proto vyjíždí obě české punkové legendy na společné klubové turné i letos. Startují již 1. listopadu v Chlumu u Třeboně.

„Spojení dvou pamětnických kapel je milé nám i divákům,“ uvedl ke společnému turné Jan ‚Honny‘ Haubert, zpěvák Visacího Zámku. Přestože jsou obě formace na scéně již pěknou řádku let, nelze říci, že by se ještě před pár lety dobře znaly.

„Samozřejmě Visáče známe od úplných začátků z doby, kdy jejich nesmrtelné songy kolovaly mezi lidmi jen na páscích a kazetách jako část zlatého fondu nezaměnitelných nahrávek kapel často stylotvorných, ale většinou nenapodobitelných,“ říká Oldřich ‚Golda‘ Neumann, basák a zpěvák Znouzecnosti. „Ale osobně jsme se začali potkávat až po dlouhých letech na různých skrumážových festech a vždycky bylo fajn zjištění, že si ten svůj ‚visací cirkus' jedou poctivě furt dál a dál,“ dodává.

Poté co se na podobných akcích začaly potkávat stále více, už netrvalo dlouho a zrodila se myšlenka o společném hraní, k němuž poprvé došlo na jaře 2017. A protože z této spolupráce měli radost i fanoušci, dohodly se obě kapely, že vyjedou na společné podzimní turné, které čítá hned jedenáct zastávek po celé České republice.

Během šňůry proběhnou také tři výroční koncerty, na kterých oslaví Visací Zámek sedmatřicet let na punkové scéně. Pořádné oslavy se fanoušci dočkají 20. listopadu v Praze, 5. prosince v Brně a 7. prosince v Českých Budějovicích. Během turné zavítá kapela ale také to Tábora, Jablonce nad Nisou, Uherského Hradiště nebo do Frýdku Místku.

Termíny turné:

01.11. - Chlum u Třeboně /MC Hejtman/
02.11. - Tábor /Střelnice – spolkový dům/
08.11. - Benešov nad Ploučnicí /Městské kulturní zařízení/
09.11. - Žďárky /Kulturní dům Ždárky/
15.11. - Jablonec nad Nisou /Woko klub/
16.11. - Chrudim /R Klub/
20.11. - Praha /Lucerna – Velký sál/
22.11. - Uherské Hradiště /Klub Mír/
23.11. - Frýdek Místek /Hudební klub Stoun/
05.12. - Brno /Fléda/
07.12. - České Budějovice /BB Centrum Gerbera/

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!