Elektromobily, motorky i letadla na elektrický pohon představí listopadový e-SALON

Elektromobily, motorky i letadla na elektrický pohon představí listopadový e-SALON 

Budoucnost elektromobility bude hlavním tématem veletrhu e-SALON, který výstaviště PVA EXPO PRAHA Letňany v Praze obsadí od 14. do 17. listopadu. Návštěvníci budou mít možnost si prohlédnout nejrůznější dopravní prostředky na elektrický pohon a zhlédnout také testovací jízdy.

V souvislosti s ekologickou krizí a snižováním emisí rozvíjejí automobilky elektromobily, které budou hlavním lákadlem listopadového veletrhu. Na e-SALONU nebude chybět nový model Tesla s označením 3, chystaný vůz ZOE značky Renault, auta e-Niro a e-Soul od KIA nebo třeba e-tron či plug-in hybrid Audi Q5 TFSI e.

Elektrifikovaná auta představí i domácí automobilka Škoda, u jejíhož stánku bude k vidění její první sériově vyráběný elektromobil Citigoe iV nebo hybrid Superb iV, který využívá benzinový motor společně s elektromotorem. Oba modely by se na silnicích měly objevit před koncem letošního roku.

Veletrh představí i elektrifikovaná letadla. Foto: archiv e-SALON

Stejně jako během pilotního ročníku nabídne veletrh i tentokrát zkušební jízdy. „Své zázemí budou mít v hale 6, kde bude k dispozici i deset nabíječek od společnosti Nimble Energy. Valeo v hale předvede také samoparkovací systémy aut. A v hale 2D a hale 1 si na své přijdou při testovacích jízdách fanoušci elektromotorek, elektrokol a dalších vozítek na alternativní pohon,“ uvedla ředitelka e-SALONu Jana Nosálová.

Letňanská přehlídka bude prezentovat také nepříliš známá elektrifikovaná letadla nebo například první český elektrický člun Keel Craft. Další informace se návštěvníci dozvědí díky vystaveným doplňkům, službám, aplikacím a přiblížení legislativy spojené s alternativními pohony v dopravě.

Chystáme konferenci zaměřenou na inteligentní ekologickou dopravu ve městech, ale také například na čistou mobilitu v zemích V4,“ dodala ředitelka.

E-tron od automobilky Audi. Foto: archiv e-SALON

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!