Návrat do Zombielandu je zábavný i přes nekonečné vykrádání kultovní jedničky

Návrat do Zombielandu je zábavný i přes nekonečné vykrádání kultovní jedničky70%

Stará známá pravidla, obsazení i hora zombíků k likvidaci. Partička v postapokalyptickém světě se po deseti letech vrací a servíruje v mnohém kopii úspěšného prvního dílu. I přes občasný záchvěv logiky a jednání některých postav jde o zábavnou oddechovku, kterou očekáváte a nebudete zbytečně analyzovat.

Celou dekádu dozadu se mohli diváci v kinech potrhat smíchy při pohledu na čtveřici Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail Breslin a Emma Stone, která cupovala zombíky ve zpustošeném světě. S bonusem ve formě nemrtvého krotitele duchů Billa Murrayho se stal první Zombieland hitem roku 2009, který přinesl hlavním představitelům zasloužené ovace, a to především u příznivců bláznivách komedií, které se neberou vážně. První díl se stal klasikou a tvůrci se tak drželi jednoznačné rady: vítězná sestava (ani snímek) se nemění. Podtitul Rána jistoty je tak v důsledku výstižnější než možná bijci oživlých mrtvol předpokládali.

V pokračování postapokalyptické komedie objevuje čtveřice zabijáků ještě zajímavější místa, počínaje Bílým domem a srdcem země konče. Čekají je nové, vylepšené zombie a setkání s dalšími přeživšími. Hlavně ale musí vyřešit trable uvnitř své nestabilní improvizované famílie. A to nikdy nebývá jednoduché.

Rána jistoty je jedním z prototypů díla, do kterého prostě příliš vrtat nebudete. Do kina půjdete s jistým očekáváním a to se beze zbytku naplní. Milovníci jedničky dostanou vlastně další nálož toho samého a chybějící originalitu pokračování si vyplní nápaditějšími vraždami klopýtajících mrtvol nebo čímkoliv, co vypustí z úst Woody Harrelson. Nenáročná podívaná vlastně slibuje jen jedno výraznější oživení, a to postavu Zoey Deutch, která je krásně nesnesitelná. Holku "z údolí", jak se v USA říká dámám s výrazným akcentem a čuchem po penězích, budete milovat a zároveň vám nebude líto, pokud skončí někde pod horou krvežíznivých zombíků rozkousaná do posledního dolaru. Potěší i opakované cameo úplně v závěru.

Na příběh se ale zkrátka nehraje. Místo zábavního parku dostanete úkryt Babylon, stále se tak trochu utíká a samozřejmě nebudete ochuzeni ani o tradiční anketu nejlepšího zmasakrování daného smrdutého nepřítele. O pravidlech zkopírovaných z jedničky nemluvě. Vše ale baví stejně jako před deseti lety, užijete si, jak hrdinové zestárli (nebo v případě Abigail Breslin vyrostli) a po závěrečných titulcích si místo zoufalého povzdechnutí půjdete pustit jedničku. Zároveň nehrozí, že by partička v čele s Harrelsonem chtěla značku dál nezřízeně rýžovat. Obyvatelé Zombielandu by tak přišli o kouzlo celé série. Ale za další dekádu si klidně můžeme dát další jízdu. Země je veliká a pořádné krvavé zábavy, která se netváří jako magnum opus s Nicholasem Cagem v hlavní roli, není nikdy dost.

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: Zombieland: Rána jistoty

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!