Čti Havla, vyzývá Korzo Národní a chystá velkolepé oslavy 30 let svobody

Čti Havla, vyzývá Korzo Národní a chystá velkolepé oslavy 30 let svobody  

Václav Marhoul, Lenka Klicperová, Michael Kocáb a další se 17. listopadu chystají do takzvaného Obýváku Václava Havla, který je již pravidelně součástí oslav svobody na Národní třídě s názvem Korzo Národní. Číst z děl Václava Havla bude také jeho manželka Dagmar Havlová, Tomáš Etzler, Bára Hrzánová nebo Michael Žantovský.

Obývák Václava Havla se 17. listopadu rozprostře na piazzettě Národního divadla, tedy symbolicky na náměstí Václava Havla. Výše zmiňované osobnosti, které se akce zúčastní, přečtou úryvky z textů prvního českého prezidenta dle svého výběru. „Výběr necháváme na hostech, vždy je to dost různorodé. Je to i tím, že zveme osobnosti z různých oborů – herce, hudebníky, novináře,“ vysvětluje dramaturg Oskar Rejchrt, „hodně z nich znalo Havla osobně, tak se často podělí i o osobní vzpomínky a historky.“

Obývák Václava Havla je jednou z mnoha scéna Korza Národní, které letos proběhne na Národní třídě již pošesté. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, a to již od dopoledne, kdy přímo na ulici proběhne Sametový brunch, během něhož si mohou zájemci pochutnat na chlebu s vajíčkovou pomazánkou, loupácích s mandlemi i na makovci. Vrcholem programu pak bude světelná inscenace a velkoformátová projekce Paměť národa: 1989, která se bude promítat na domy. Chybět nebude ani Modlitba pro Martu v podání Anety Langerové.

„Třicáté výročí je pro nás velkou výzvou, je to příležitost k možná doposud největší takové akci u nás. Přípravám se věnujeme intenzivně už od začátku roku. Spolupracujeme na nich s řadou organizací od Národního divadla či Ústavu pro studium totalitních režimů až po skauty nebo label BiggBoss. Chystáme oslavu svobody, která bude atraktivní napříč generacemi,“ přibližuje přípravy Lukáš Černý.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!