Skotská kapela Nazareth představí nejnovější album na třech koncertech v Česku

Skotská kapela Nazareth představí nejnovější album na třech koncertech v Česku 

Do České republiky se vrátí hardrockové uskupení Nazareth, které v loňském roce oslavilo padesát let na hudební scéně novou deskou Tattooed on My Brain. Tu představí od února do dubna 2020 na vystoupeních v Ústí nad Labem, Pardubicích a Praze.

Podpořit své v pořadí již dvacáté čtvrté album, které vyšlo loni na podzim, vyjedou v rámci turné skotští Nazareth i do Česka. Tucet písní v čele se singlem Pole To Pole zahrají publiku v pátek 7. února na Zimním stadionu Ústí nad Labem, následující den v pardubickém Ideonu a nakonec v pondělí 20. dubna ve Foru Karlín v Praze.

Kapela Nazareth vznikla v roce 1968 ve městě Dunfermline na východě Skotska. Svůj název si členové vybrali podle skladby The Weight rockové skupiny The Band, v níž se zpívá o stejnojmenném městě v americkém státě Pensylvánie. Největšího úspěchu dosáhli s deskou Hair of the Dog z roku 1975, na níž se objevil cover originální písně Love Hurts od The Everly Brothers.

Z původní sestavy zůstal v současném složení už pouze třiasedmdesátiletý baskytarista a zpěvák Pete Agnew. Spolu s ním aktuálně tvoří kapelu kytarista Jimmy Murrison, Petův syn a bubeník Lee Agnew a vokalista Carl Sentance.

Vstupenky na české koncerty pořídíte v předprodeji v ceně od 790 do 3000 korun.

Foto: archiv nazarethdirect.co.uk

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!