Halloween na hradech a zámcích 2019: strašidelné prohlídky i akce pro děti

Halloween na hradech a zámcích 2019: strašidelné prohlídky i akce pro děti 

Ještě než se hrady a zámky uloží k zimnímu spánku, lákají své návštěvníky na strašidelné programy. Vybrat si můžete mezi akcemi pro děti i těmi, které hrůzu naženou nejednomu dospělému. Dáte přednost tajemným cestám za duchy a přízraky z dávných dob, prohlídkám ztemnělých komnat, lampionovým průvodům nebo veselé oslavě podzimu?

Zámek Benešov nad Ploučnicí 

Pokud se rádi bojíte, můžete se již v pátek 25. října vydat na zámek Benešov nad Ploučnicí. Od 17:00 hodin tu na vás čeká pestrý program plný nejrůznějších soutěžínadpřirozených bytostí, které se budou zjevovat po celý večer. Chybět nebudou ani prohlídky strašidelného sklepení. Předpokládaný konec akce je ve 21:00 hodin, vstupné 60 Kč.

Zámek Benešov nad Ploučnicí. Foto: archiv zámku

Zámek Krásný Dvůr 

Na zámku Krásný Dvůr čeká na všechny odvážné děti strašidelná cesta zámeckým parkem. Zdejší strašidla se již těší na všechny odvážlivce, kteří se nebojí a dokáží splnit jejich poťouchlé úkoly. Projít si ji můžete o dvou víkendech – 25. a 26. října mezi 18:00 a 21:00 hodinou a 1. a 2. listopadu od 17:30 do 21:00 hodin. Startuje se v desetiminutových intervalech.

Procházka za duchy a strašidly zámeckého parku je dlouhá zhruba 1 kilometr, doporučuje se přinést si vlastní baterku. Na konci cesty čeká na úspěšné děti sladká odměna. Vstupné 60 Kč, doporučena je rezervace předem – vstupné bez rezervace na místě činí 100 Kč.

Pohádkový zámek Horní Libchava 

26. října a 2. listopadu, vždy od 13:00 do 21:00 hodin, se za strašidly vydejte na Pohádkový zámek Horní Libchava u České Lípy. Od 13:00 do 18:00 hodin vás budou čekat pohádkové prohlídky zámku s Bílou paní a v 15:15 hodin tematická pohádka pro děti. Chybět nebude ani strašidelná dětská dílna, hrůzu nahánějící stanoviště či malování na obličej. 

V 19:00 hodin začnou hrůzostrašné prohlídky sklepení. Při těch prvních se prý bude strašit jen zlehka a postupně se dospěje až k prohlídkám, při kterých se budou bát i rodiče. Vstupné na odpolední program 100/90 Kč, prohlídky sklepení 60 Kč. Pokud přijdete v masce, zaplatíte jen 80/60 Kč. 

Pohádkový zámek Horní Libchava. Foto: archiv zámku

Zámek Jezeří 

26. a 27. října se na zámku Jezeří probudí k životu jeho obyvatelé z minulých časů. Jedna z největších akcí svého druhu v České republice láká na desítky strašidel, mágů a nadpřirozených bytostí, které budou o tomto víkendu vašimi průvodci po ztemnělém zámku.

A protože je tato podívaná pro řadu návštěvníků opravdu děsivá, bude připraven i malý okruh pro děti a slabší povahy, který vás provede strašidelným sklepením. Vstupné na velký okruh, který je určen pro dospělé a starší děti, činí 150/100 Kč, na malý okruh je jednotné 50 Kč. Akce probíhá po oba dny od 11:00 do 15:00 hodin.

Zámek Zbiroh

Duchové a strašidla ožijí 31. října i na zámku Zbiroh. Připravte se svými dětmi nápaditou masku a s úderem 18. hodiny se vydejte k zámecké bráně. Následovat bude lampionový průvod (lucerničky s sebou), bujaré veselí na zámeckém nádvoří a veselice v zámecké sále s volbou nejkrásnější masky. Vstupné 80 Kč, nutná je předchozí rezervace.

Vodní hrad Budyně nad Ohří

Vodní hrad Budyně nad Ohří se promění 2. listopadu v sídlo všech zdejších duchů. Pokud se nebojíte, přijďte za nimi na prohlídku Strašidelného hradu, při které se dozvíte třeba to, jak to bylo s popravenou Barborou. Prohlídky o délce 50 minut probíhají od 18:00 do 23:00 hodin v 25 minutových intervalech. Vstupné 60/30 Kč, nutná je rezervace.

Foto: archiv zámku Jezeří

Zámek Raduň

Ve stejný den, v sobotu 2. listopadu, můžete zamířit i na moravský zámek Raduň. Od 15:00 do 23:00 hodin tu budou strašit nejrůznější bytosti, které se již teď těší na svoji tradiční zámeckou Noc duchů a strašidel neboli Zámecký Halloween. Nabízejí lekání, strašení, hrůzu, ale prý dojde i na zábavu a objevování nových strašidelných míst. Akce je vhodná pro statečné děti, doporučena je rezervace. Vstupné dospělí 160 Kč, děti od 6 let 110 Kč.

Červený Hrádek

Pokud máte rádi adrenalin a dobrodružství, vydejte se 2. listopadu na tajemnou výpravu na zámek Červený Hrádek. Setkáte se zde s množstvím strašidelných bytostí, které vás budou cestou provázet. Vstup na Tajemnou cestu k zámku bude umožněn od 16:30 hodin, strašidelné prohlídky zámku, při nichž se můžete pokusit zlomit děsivou kletbu, probíhají od 17:00 hodin v každou celou hodinu. Vnitřní okruh prohlídky je vhodný pouze pro velmi odvážné. Vstupné 120/60 Kč.

Úvodní foto: archiv Pohádkového zámku Libchava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!