Sedmé FotoExpo ve znamení historických výročí i aktuálních trendů

Sedmé FotoExpo ve znamení historických výročí i aktuálních trendů 

Již posedmé hostil Národní dům na Vinohradech a blízké Arcibiskupské gymnázium v Praze veletrh a festival současné fotografie FotoExpo. V sobotu 19. října tu návštěvníky čekala série přednášek a workshopů, výstava snímků nebo prezentace fototechniky.

Profesionální i amatérské fotografy čekal na letošním FotoExpu opět nabitý program. Majakovského sál v Národním domě na Vinohradech patřil jako vždy nejmodernější technice a několika modelkám, které si návštěvníci mohli zvěčnit a vyzkoušet tak svůj fotografický um.

maratonu přednášek i tentokrát mezi řečníky figurovali přední čeští fotografové – Jan Šmíd představil své záběry krajin ze všech koutů světa, Jan Šibík ukázal snímky z převratných okamžiků nejen naší historie, které se vážou k letošním výročím, Adolf Zika zase povyprávěl o svých záznamech z japonské metropole i o používání art filtrů. Festival přivítal i zahraničního hosta, jímž byla turecká fotografka olympijských her Mine Kasapoğlu.

Program v přilehlém Arcibiskupském gymnáziu se více zaměřoval na současné trendy. Publikum mělo možnost si popovídat se známým instagramerem Pavlem Daňkem, jenž k fotografování i editaci používá výhradně chytrý telefon, cestovatelem Davidem Vargou, který ukázal své záběry africké přírody zachycené dronem, nebo s Karlem Štěpánkem, jenž divákům přiblížil radosti i strasti ze života digitálního nomáda.

FotoExpo tradičně nabídl i placené workshopy s významnými autory, své tipy a triky zájemcům předal mimo jiné Angelo Purgert, jenž se věnuje glamour portrétům, Veronika Šubrtová, jež se živí coby travelblogerka pod pseudonymem Weef, Jan Černý, který se zabývá akty, nebo Petr Pělucha, jenž se specializuje na svatební fotografii.

Foto: archiv FotoExpo

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!