Druhá Zloba přináší originálně zpracovanou akční fantasy, dojemné momenty, ale také až kýčovitý kouzelný svět a jednu anti-hrdinku

Druhá Zloba přináší originálně zpracovanou akční fantasy, dojemné momenty, ale také až kýčovitý kouzelný svět a jednu anti-hrdinku 75%

Po pěti letech se na filmová plátna konečně vrací královna černé magie Zloba opět v čele s Angelinou Jolie. Ačkoliv vzájemný vztah mezi Zlobou a její kmotřenkou Růženkou (Elle Fanning) jenom kvete, nenávist mezi lidmi sílí. Pomůže sňatek prince Filipa (Harris Dickinson) s Růženkou ke sjednocení těchto dvou na pohled odlišných, ale v nitru stejných světů, nebo už je příliš pozdě? O trochu temnější pokračování úspěšné disneyovky divákům nabízí skvělou fantasy, která pobaví, dojme, a vy vlastně místy nevíte, jestli je to ještě pohádka pro děti.

Celková podoba snímku se tvůrcům opravdu povedla. Jako u předchozího dílu se můžeme kochat úžasným čarovným světem plným víl, chodících stromů, ale také nového tajuplného prostředí, do kterého se Zloba náhodou dostane. Místy dokonce film připomíná super akční fantasy, a z obyčejné dětské pohádky se tak stává pohádka pro dospělé.

Otázka tedy zní: Je tento film vůbec ještě pohádkou pro děti? Těžko říct. Režisér Rønning tentokrát Zlobu pojal z trochu jiné perspektivy a navrátil nám ji v mnohem temnější podobě. Celým snímkem prostupuje tajemná atmosféra, která daleko převyšuje její náznaky v předchozím díle. Zloba je jiná. Objevují se u ní nové povahové rysy, a to především mateřská láska, ale také ještě větší nenávist vůči lidem. Je vlastně taková anti-hrdinka, u které si nejste jistí, jestli je zlá anebo hodná.

Poselství, které se Disney skoro v každém svém filmu snaží předat, je tentokrát velmi jasné a zřetelné. Válčit se nemá, jediným řešením je mír a všichni jsme si rovni. Tvůrci se zřejmě snažili, aby to pochopili i nejmladší diváci, což se jim více méně povedlo. Bohužel tento koncept se v poslední době objevuje skoro v každém filmu, takže to není nic moc nového.

Někdo by si mohl říct, že je to celé vlastně kýč. Místy možná ano, zvláště v momentech, kdy princ Filip požádá Růženku o ruku a všechny kouzelné bytosti se radují. Na druhou stranu bojové scény, úžasná grafika a celý kouzelný svět pohádkovou skořápku tak nějak rozbíjí. Po skončení snímku budete mít naopak pocit, že jste viděli zajímavé fantasy představení, a ne obyčejnou vyprávěnku pro děti.

Zloba je zkrátka povedená fantasy pohádka pro dospělé, která ale pobaví úplně všechny věkové kategorie. Krásný magický svět, slušné herecké výkony a originální příběh z nového pokračování dělají ideální rodinný snímek. A to i s těmi kýči.

Názor informuji.cz: 75%

Kdy a kde dávají film: Zloba: Královna všeho zlého

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!