Fotoreport: Co všechno můžete vidět na letošním Designbloku?

Fotoreport: Co všechno můžete vidět na letošním Designbloku?90%

21. ročník mezinárodního festivalu designu a módy se letos obrací do budoucnosti. S heslem Ahoj Future představuje nápady a inovace 348 designérů, výrobců a škol, kteří svou pozornost zaměřují na všechny aspekty a oblasti lidského života i práce. Designblok 2019 můžete na holešovickém Výstavišti navštívit až do pondělí 21. října.

Tak jako již tradičně i letos je festival rozdělen na čtyři hlavní prostory. Centrální halu Průmyslového paláce zaplnila Designérie plně akcentující téma budoucnosti. Najdete tu proto skákací bludiště pro děti, robota foukajícího bubliny či mávajícího praporem s nápisem Ahoj, virtuální realitu, která vás vezme do vašeho těla i vesmíru, nábytek budoucnosti od firmy Vitra v instalaci Lucie Koldové Desk is Dead, kosmický modul, Garden Stage pro přehlídky a performance, stánek Unicefu, kavárnu i fotogenické označení jednotlivých zón: Future, Play, Think, Chill, Help a Work.

Designblok 2019. Designerie. Foto: Andrea Morkusová

Především tuto část festivalu se vyplatí navštívit ve dvou denních dobách. Za jasného světla má totiž naprosto odlišnou atmosféru než s přicházejícím večerem, kdy se postupně zahaluje do působivé atmosféry. Určitě si nezapomeňte všimnout i mraku svítidel od české značky Brokis.

Designblok 2019. Designerie. Foto: Andrea Morkusová

V pravém křídle najdete Superstudio, ve kterém na vás čekají stánky a instalace domácích i zahraničních výrobců a prodejců designu. Nepřehlédnutelný je automobil Renault Trezor, instalace Puri od Ravaku, tajemná tropická džungle, papírové království Reformát, z něhož si odnesete vlastnoručně vyrobený blok, svítidla, dětské pokojíčky Chic By Pig, houseboat či kolekce nábytku firmy Moroso. Stejně jako v ostatních částech festivalu, ani tady nechybí bohaté občerstvení.

Vystoupat zde můžete i na oba ochozy, kde najdete dětský koutek, interaktivní hernu, nejrůznější workshopy a tvořivé dílny.

Designblok 2019. Superstudio. Foto: Andrea Morkusová

V levém křídle Průmyslového paláce se zabydlelo Openstudio s autorskými kolekcemi českých i zahraničních designérů a škol. Nechybí zde nábytek, móda, obuv, šperky, knihy, hračky, umělecké předměty či automobil značky Aero. A i zde si můžete pohrát s rozšířenou realitou. Tradiční součástí Openstudia je i výběr nejlepších evropských diplomových prací na téma designu ve výstavě Diploma Selection

Designblok 2019. Openstudio. Foto: Andrea Morkusová

Za zdarma přístupnou zónou Art House, prezentující svět na pomezí umění a designu, popojděte do nedalekého Lapidária. Hned po vstupu se ocitnete v Odysee – stěžejním tématu celého prostoru ztělesněném projekcí rozbouřeného moře a zvukem svistu větru. V dalších zcela zatemněných místnostech čeká Perseus ozařovaný pouze mihotavými barevnými světélky, trůn pro budoucího panovníka, tajemná světelná trubice, mechanický měsíc či velmi vydařená instalace virtuální reality přibližující proces a rituál zpracování keramických hmot.

Designblok 2019. Art House. Foto: Andrea Morkusová

Celý festival se pyšní i bohatým doprovodným programem. Až do pondělí 21. října probíhají na platformách Reflex Stage a Hospodářské noviny Stage přednášky, na několika místech Průmyslového paláce jsou pro vás a vaše děti připraveny workshopy a těšit se můžete i na mezinárodní konference, módní přehlídky či taneční vystoupení. 

Úvodní foto: Andrea Morkusová

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!