Filmové tipy, týden 42: Druhá Zloba, bollywoodský festival a promítání osmačtyřicítek

Filmové tipy, týden 42: Druhá Zloba, bollywoodský festival a promítání osmačtyřicítek 

Zveme vás na to nejzajímavější, co se děje ve světě filmu. Tento týden doporučujeme dva festivaly, pokračování Maleficent s Angelinou Jolie, ale nabízíme také tipy na snímky a seriály, co vám nesmí uniknout.

48 Hour Film Project - premiéry a Awards Ceremony

Doporučujeme premiéry filmů natočených za pouhých 48 hodin běhěm 9. ročníku 48 Hour Film Project Praha 2019. Slavnostní předávání cen a následnou afterparty bude letos hostit kino Dlabačov. Na filmaře čekají dvě desítky trofejí, na diváky originální filmové kousky, které bude všechny spojovat stejná postava, věta dialogu a rekvizita. Vstupenky na jednotlivá pásma s krátkými filmy jsou v prodeji.

Festival bollywoodského filmu 2019

Ve čtvrtek v Praze odstartovala přehlídka toho nejlepšího z jihoasijské kinematografie. Festival bollywoodského filmu, který probíhá až do 20. října v pražském kině Světozor, návštěvníkům nabízí vyvážený mix romantiky, akce, komedie a dramatu. Festival odstartoval akční snímek Bharat, který na pozadí příběhu jedné dvojice přibližuje celou historii moderní Indické republiky.  Program přibližujeme zde.

Zloba: Královna všeho zlého

Po pěti letech se na filmová plátna vrací královna černé magie Zloba a opět v čele s Angelinou Jolie. Ačkoliv vzájemný vztah mezi Zlobou a její kmotřenkou Růženkou jenom kvete, nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi sílí. Pomůže sňatek Filipa s Růženkou ke sjednocení těchto dvou světů, anebo už je příliš pozdě? O trochu temnější pokračování úspěšné disneyovky divákům nabízí skvělou fantasy, která pobaví, dojme a vy vlastně místy nevíte, jestli je to ještě pohádka pro děti. Recenzi už najdete na našem webu.

Watchmen

Stancie HBO fanouškům komiksu nabídne nový seriál umístěný do alternativní historie Spojených států, v níž jsou superhrdinové postaveni kvůli svým násilným metodám mimo zákon. Přesto se někteří z nich shromáždí s cílem zažehnout revoluci, kterou se ostatní snaží zastavit. Strážce coby dvanáctidílnou komiksovou sérii původně vytvořil scenárista Alan Moore, kreslíř Dave Gibbons a kolorista John Higgins.  Obsazení první řady v režii Nicole Kassell a Stephena Williamse vede především Regina King.

Staříci

Letošním nepříliš pozitivním překvapením na festivalu v Karlových Varech byl podle nás snímek Staříci o dvou důchodcích, jejichž jediným cílem je zabít komunistického pohlavára z 50. let. Oba se vydávají na cestu, na které musí nejdříve získat pistoli a bažanta na moč, a poté najít u soudkyně adresu zmíněného zloducha. Komediálnost filmu těží víceméně pouze z toho, že hlavní postavy jsou v pokročilém věku. V mnohém tak připomíná letošní Teroristku, i když dvojici zkušených pánů musíme přiznat trochu větší vážnost a promyšlenost. Najdou se v něm ale i pasáže s potenciálem. Více už vám brzy nabídneme v recenzi.

Další novinky a recenze, včetně programů kin, najdete v naší filmové rubrice. FOTO: Falcon

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!