Vypsaná fiXa vyprodala Forum Karlín. Na turné představuje novou desku

Vypsaná fiXa vyprodala Forum Karlín. Na turné představuje novou desku 

Dva měsíce před konáním je pražský koncert Vypsané fiXy ve Foru Karlín již beznadějně vyprodaný. Kapela v české metropoli vystoupí v rámci výročního turné, které pořádá u příležitosti svých 25. narozenin.

Kapela Vypsaná fiXa je na turné, během něhož slaví čtvrt století své existence, již od 7. října, kdy vystoupila v pardubickém klubu Žlutý pes. Fanouškům servíruje nejen své dnes již notoricky známé hity, ale rovněž písně z nové desky Kvalita. Ta vyšla 3. října a obsahuje jedenáct novinek. Produkce se ujali Ondřej Ježek a Dušan Neuwerth.

"Nápad použít dva producenty na jedno album vzešel z toho, že někdo z nás v šatně na koncertně prohlásil, že by bylo zajímavý, kdyby se Ondřej Ježek s Dušanem Neuwerthem spojili v jednoho producenta. Všichni se smáli, ale pak jsme se bavili dát a shodli se, že by to spolu vážně produkovat mohli," vysvětluje frontman kapely Márdi, "tak jsme si s nimi dali sraz v hospodě a oni řekli ano. Do chvíle, než jsme začali nahrávat, panovala jistá nervozita, jak to bude probíhat, a jak to dopadne. Pak se ale ukázalo, že si ti dva opravdu rozumí, a dokážou velice dobře spolupracovat. Takže na začátku to byla vtipná hláška, která se proměnila v dobrej nápad."

Písně na novou desku vznikaly dva roky. "Doma jsem nahrál zhruba třicet nápadů. Pak jsme jeli s kapelou na soustředění do našeho oblíbeného studia Benas a tam jsme dohromady zpracovali polovinu," říká Márdi, "dotáhnul jsem všechny texty, což je u mě na celém procesu to nejtěžší, a výslednej demosnímek jsme poslali producentům. S nimi jsme vybrali finálních jedenáct písniček a vyrazili do studia."

Po pardubickém koncertu zavítá Vypsaná fiXa do Ostravy, Frýdku Místku, Bratislavy i do Havlíčkova Brodu. Vrcholem koncertní šňůry pak bude vystoupení v pražském Foru Karlín, a to 18. října. "Koncert je už vyprodán a to je myslím na kapelu našeho typu opravdu krásnej výkon," dodává Márdi, "moc si toho vážíme. Další meta je Glastonbury, to už bych byl spokojenej úplně."

Vypsaná fiXa 25 let tour 2019

07. 10. - Pardubice /Žlutý pes/
18. 10. - Ostrava /BrickHouse DOV/
19. 10. - FrýdeK Místek /Stoun/
24. 10. - Bratislava /Randal/
26. 10. - Havlíčkův Brod /Oko/
02. 11. - Litvínov /Attic Club/
09. 11. - České Budějovice /KD Vltava/
15. 11. - Liberec /Bunkr/
22. 11. - Olomouc /S klub/
28. 11. - Brno /SONO/
29. 11. - Zlín /Masters of Rock Café/
06. 12. - Ústí nad Labem /Music club DOMA/
12. 12. - Plzeň /Depo 2015/
18. 12. - Praha /Forum Karlín/

Foto: Ondřej Pýcha

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!